Јавни час „Припрема за матурски из физике” одржан је у четвртак, 28. априла, у 15 х, преко апликације Тимс. Час су припремили ученици Валентина Шпирић, Ана Цицмил, Андрија Гломазић и Саша Крстовић заједно са својим професорима Владимиром Поповићем и Николом Бућковићем.

 У склопу часа приказана је презентација коју су припремили поменути ученици а која је имала три дијела: први који су сачињавала питања затвореног и отвореног типа; други који се тицао националног парка Скадарско језеро (у оквиру кога су ученици радили два задатка из механике флуида); трећи у оквиру кога су ученици рјешавали рачунске задатке. Самом презентацијом обухваћено је градиво сва четири разреда гимназије.

 Јавном часу присуствовали су ученици и професори из барске, которске, даниловградске, никшићке, беранске и подгоричке гимназије, као и ученици и професори из Средње мјешовите школе у Андријевици. Осим чланова Актива физике, јавном часу присуствовали су педагогица Вања Ракочевић, ИЦТ координатор Младен Јанковић, помоћница директорице Ана Аранитовић као и директорица Биљана Вучуровић.