Nikolina Đurović

Rođena u Podgorici 27. 10. 1986. godine. Profesorica je italijanskog jezika i književnosti i teoretičarka savremene umjetnosti.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Nikšiću 2010. godine, na Odsjeku za italijanski jezik i književnost. Od 2011. godine je zaposlena u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović“. Pruža mentorsku podršku učenicima koji ostvaruju zapažene rezultate na državnim takmičenjima iz italijanskog jezika.

Magistrirala je na Fakultetu umjetnosti u Podgorici 2019. godine, na Departmanu za teoriju savremene umjetnosti. U svom naučno-istraživačkom radu bavi se fenomenima postmodernizma i postistine, digitalnog doba i njegovim reperkusijama na humano (umjetničko) polje djelovanja. Objavljuje naučne radove i dodatno se usavršava iz oblasti medijske pismenosti.

Kontinuirano se bavi književnom i likovnim kritikom, kao i umjetničkim radom i prevođenjem. Brojne radove objavljuje u kulturnim dodacima dnevnih novina, renomiranim časopisima za književnost, kulturu i društvena pitanja, na domaćim i regionalnim portalima.

Sanja Bogojević
Milica Usančević
Ivana Ilić
Marija Kopitović
Zorana Šoć

Mirjana Kadić

Datum rodjenja 4.6.1964 u Podgorici. Pohadjala i zavrsila Gimnaziju '' Slobodan Skerovic'' 1982 , Diplomirala na Filoloskom fakultetu u Beogradu , odsjek italijanistike 1987 - profesor italijanskog jezika i knjizevnosti, lektor za italijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Niksicu, od 2001 godine profesor italijanskog jezika u Gimnaziji'' Slobodan Skerovic''. Saradnik Zavoda za skolstvo, Ispitnog centra, Instituta za strane jezike, Italijanskog kulturnog centra