Copyright 2021 - Custom text here

ZALAGANJA I DOPRINOS EKOLOŠKE SEKCIJE

Ekološki aktivizam je veoma važan za očuvanje i unapređenje zaštite životne sredine. Maturant Gimnazije „Slobodan Škerović” David Vukićević, kao prepoznati ekoliški aktivista, za emisiju Wadada na RTCG, istakao je da moramo razvijati ekološku svijest, biti odgovorni prema prirodi i zajednički raditi na afirmaciji i promociji ekoloških principa. 

Opširnije: ZALAGANJA I DOPRINOS EKOLOŠKE SEKCIJE

MEMORANDUM O SARADNJI

Direktorica naše škole Zoja Bojanić-Lalović i koordinator omladinskog programa u NVO „Spektra” Nikola Ilić potpisali su Memorandum o saradnji. U okviru prvih zajedničkih aktivnosti održana su predavanja za profesore i učenike o promociji ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih osoba.

Opširnije: MEMORANDUM O SARADNJI

OGLEDNI ČAS – POTRAGA ZA BLAGOM

U ponedjeljak, 26. aprila, učenici dvojezičnog odjeljenja prvog razreda (I-E1) naše škole učionicu su zamijenili dvorištem, holom i drugim prostorima škole, a uobičajenu nastavu matematike – potragom za blagom! S profesoricom matematike Dejanom Mijušković i uz superviziju razrednog starješine, profesorice Sandre Ražnatović, učenici su na kreativan i zabavan način utvrđivali usvojena znanja iz oblasti linearnih jednačina, sistema jednačina, nejednačina, proporcija i procenata.

Opširnije: OGLEDNI ČAS – POTRAGA ZA BLAGOM

DRUŠTVENI AKTIVIZAM MATURANTA NAŠE ŠKOLE NA DJELU

Maturant naše škole Matija Đurović pokazao je svoju zrelost i društvenu angažovanost na nesvakidašnjem primjeru u našoj sredini. Naime, Matija koristi svoje slobodno vrijeme da uređuje travnjak ispred zgrade u kojoj živi. On to radi na vlastitu inicijativu, iz čistog entuzijazma i želje da zajednički prostor svih stanara bude ljepši i uredniji, dajući lijep primjer ekološke savjesti.

Opširnije: DRUŠTVENI AKTIVIZAM MATURANTA NAŠE ŠKOLE NA DJELU

REALIZOVANI PRVI JAVNI ČASOVI

Jučerašnjim časom nastavnika CSBH jezika i književnosti Aleksandara Marića, održanim u školskoj biblioteci, počela je realizacija inicijative javnih časova u našoj školi. Zajedno s grupom učenika sportskog odjeljenja I razreda (I-S3), i u prisustvu određenog broja njihovih roditelja, analizirali su Homerovu „Ilijadu“ (VI i XVIII pjevanje), te čitali određene segmente teksta, a zatim su prezentovali crteže na kojima su naslikali Ahilejev štit. Čas je bila prilika da se kroz ovo književno djelo vratimo u daleka vremena i osjetimo dah antičke kulture. 

Opširnije: REALIZOVANI PRVI JAVNI ČASOVI

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];