Copyright 2020 - Custom text here

INTEGRAL KUP

U subotu, 28. novembra, otvoren je četvrti Integral kup koji organizuje Podružnica matematičara Valjevo u koordinaciji s Opštinom Valjevo i Valjevskom gimnazijom. Zbog epidemije kovida-19 turnir je održan preko Zoom platforme, a u konkurenciji prvog i drugog razreda srednje škole učestvovalo je preko 80 takmičara iz pet zemalja. Ogranizacija je bila na zavidnom nivou, u svečanoj atmosferi proslavljanja 150 godina postojanja Valjevske gimnazije.

Opširnije: INTEGRAL KUP

PRVA NAGRADA U OKVIRU RYCO PROJEKTA „ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO”

Na konkursu „Oslobodi svoju ideju“ („Libera la tua idea”) − organizovanom u okviru RYCO projekta „Zajedno učimo i rastemo“ („Together we learn and grow“), koji su realizovala udruženja nastavnika italijanskog jezika Crne Gore i Albanije − učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ osvojili su prvu nagradu žirija za najbolji video na temu interkulturalnosti i različitosti. U takmičenju za izbor najbolje fotografije na istu temu dobili su posebno priznanje. Učenici su na zanimljiv i kreativan način, na italijanskom jeziku, koji je bio radni jezik projekta, predstavili svoj grad. Stručni žiri činili su profesori italijanskog jezika i književnosti iz Albanije i Crne Gore.

Opširnije: PRVA NAGRADA U OKVIRU RYCO PROJEKTA „ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO”

ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO - UNITI NELLA DIVERSITÀ

Učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ su u subotu, 21. novembra i nedjelju, 22. novembra učestvovali u online završnoj radionici „United in Diversity“ („Ujedinjeni u različitosti“) u okvru regionalnog RYCO projekta „Together we learn and grow“ („Zajedno učimo i rastemo“), čija je tema različitost i interkulturalnost. Naši učenici su imali prilike da na italijanskom jeziku, koji je bio i radni jezik projekta, razmijene svoje stavove, iskustva i utiske s vršnjacima iz Kotora, Korče i Elbasana. 

Opširnije: ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO - UNITI NELLA DIVERSITÀ

BOGATSTVO JE U RAZLIČISTOSTI

Učenici koji slušaju izborne predmete Debata (grupe 233 i 229) i Sociologija kulture (grupa 432), kod profesorica Jelene Lalović i Mire Mrdak, obilježili su 16. novembar ‒ Međunarodni dan tolerancije. Održane su zanimljive radionice s jedinstvenom porukom ‒ Bogatstvo je u različistosti.

Opširnije: BOGATSTVO JE U RAZLIČISTOSTI

ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO

ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO U okviru regionalnog RYCO projekta „Together we learn and grow“ („Zajedno učimo i rastemo“), učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ napravili su video i fotografije na temu interkulturalnosti i različitosti, s kojima učestvuju na konkursu za nagradu mreže s još sedam škola iz Crne Gore i Albanije. Pogledajte video-snimak i fotografije na zvaničnoj stranici projekta, podržite naše učenike i glasajte za njih lajkom isključivo na sljedećim linkovima.

Opširnije: ZAJEDNO UČIMO I RASTEMO

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];