Anica Medenica

Diplomirala na Nastavničkog fakultetu u  Nikšiću, Odsjek za hemiju - biologiju. 

Na Odsjeku za biologiju na Prirodno - matematičkim fakultetu u Podgorici stekla zvanje diplomirani biolog. 

Od 2015. godine radi kao nastavnik - mentor. 

Sanja Ognjanović

PRIZNANJA

 • Državna nagrada ''Oktoih'' (2019)
 • Zvanje nastavnika – višeg savjetnika (2015)
 • Nagrade MPCG iz Fonda za kvalitet i talente
 • Zahvalnice JU Gimnazije’’Slobodan Škerović’’
 • Mentor jedanaest učenika koji su od 2011. do 2022. godine osvajali neko od prva tri mjesta na Državnom takmičenju iz biologije za učenike srednjih škola u organizaciji ICCG

 

AKTIVNOSTI

 • Koautor predmetnog programa Ljekovito bilje za 8. razred
 • Autor rada „Resursi u nastavi biologije“, časopis „Vaspitanje i obrazovanje“, br. 3/19.
 • Član:
  • Regionalnog projekata održivog razvoja (Crna Gora, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Albanija, Moldavija)- Izrada aktivnosti za 16 ciljeva održivog razvoja
  • međunarodnog projekta EKO-ŠKOLA - Gimnazija ''Slobodan Škerović''
  • tima MPCG za izradu “Strategija osnovnog obrazovanja i vaspitanja (2011-2017)”
  • projekta CANU “Prirodne nauke, matematika i informatika u obrazovnom sistemu Crne Gore“
  • komisija ZzŠ za izradu predmetnih programa Biologije
  • radne grupe ICCG za izradu Ispitnog kataloga za školsku 2020/2021. godinu.

 

RADNI ANGMAŽMAN

 • OŠ“Jugoslavija”, Bar-nastavnik biologije
 • OŠ“Kekec”, Sutomore-nastavnik biologije i Direktorica škole
 • Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore - Samostalni savjetnik I (za strateško rogramiranje i razvoj)
 • Gimnazija ‘’S.Škerovic’’ profesor biologije

Marija Kojić

Profesorica biologije na maternjem i engleskom jeziku, u zvanju nastavnik – viši savjetnik.

Osnovnu i srednju školu završila je u Podgorici. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu – odsjek Biologija 2003.godine.

Radni angažman ostvarila je u Osnovnim školama: „Oktoih“,“Dr. Dragiša Ivanović“,“Milan Vukotić“ i „Savo Kažić“. Od 2016.godine stalno je zaposlena u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ kao profesor biologije na maternjem i engleskom jeziku (dvojezična odjeljenja).

U okviru profesionalnog razvoja,pohađala je više programa stručnog usavršavanja . Završila je program andragoškog osposobljavanja kadra koji radi na obrazovanju odraslih. Položila je ispit za trenere i bila je voditelj programa obuke „Unapređenje kompetencija nastavnika u srednjem opštem obrazovanju – korišćenje resursa u nastavi biologije“. Pohađala je program stručnog usavršavanja u okviru bilateralne podrške Evropskog centra za moderne jezike „Integrisano učenje sadržaja i jezika (CLIL).

Tokom školske 2014/2015. godine pohađala  je u El Pasu – Texas – USA,  „San Jacinto Learning Center“ i uspješno završila „High Intermediate/ Advanced ESL“ kurs engleskog jezika.

Učestvovala je kao saradnica u projektu „Eko škola“ i bila koordinator projekta „Ekološka etika - alat za održivi svijet“.U okviru projekta „Džinovi Patagonije – dinosaurusi Argentine“ bila je angažovana kao kustos – predavač. Saradnica je na evropskom projektu koji se bavi konzervacijom i zaštitom ugroženih i rijetkih biljaka u Crnoj Gori (ConservePlants,  COST Action (CA18201)). U okviru projekta „Biotalent – talent in biodiversity“u mreži Erasmus +, Evropskog programa za edukaciju, uspješno je položila kurs „Biodiversity in a changing climate“.

Dobitnica je nagrade iz Fonda za talente „Za odličan 5“, 2018., 2019. i 2020 godine, Ministarstva prosvete Crne Gore.

Tokom višegodišnjeg rada bila je mentor pripravnicima i učenicima koji su osvajali nagrade na državnim takmičenjima iz biologije, kako u zemlji, tako i inostranstvu. Koordinatorka je Ekološke sekcije .

Trenutno je na magistarskim studijama na Univerzitetu Crne Gore.

 

Marijana Laković
Jasna Medojević

Ljiljana Jovićević

Diplomirala je na Prirodno - matematičkom fakultetu u Podgorici, Odsjek za biologiju i stekla zvanje diplomirani biolog (pedagoški i ekološki smjer).

Julijana Popović

Završila je osnovne i specijalističke studije na Prirodno matematičkom fakultetu u Podgorici na Odsjeku biologija 2013.godine.Specijalistički rad je odbranila na temu ,, Stil života srednjoškolaca u Podgorici”.Rad je ocjenjen ocjenom A nakon čega stičem zvanje profesora biologije.

Janura 2014.godine počinjem odrađivati pripravnički staž u O.Š.,,Radojica Perović” gdje branim stručni rad na temu ,,Najčešće ljekovite biljke na teritoriji opštine Podgorica” koji je te godine proglašen za najbolji rad i date preporuke da isti izađe u naučnom časopisu.

Od tada  sam bila angažovana na zamjenama i slobodnim časovima u u različitim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Dodatna angažovanja: Master učitelj mentalne   aritmetike od avgusta 2017.godine

Jelena Lučić