Свјетски дан здравља, 7. април, обиљежен је у Гимназији кроз едукативну презентацију ученика „Марихуана ‒ тешка или лака дрога”. 

Ђаци Дуња Манојловић, Андреа Алетић и Ален Гањола упознали су присутне са систематиком и карактеристикама биљке Cannabis sativa из рода ружа (Rosace), која је због својих својстава најчешће коришћена дрога. Који су симптоми њеног дјеловања и како утиче на респираторни, кардиоваскуларни и нервни систем, само су нека од питања на које смо могли чути одговоре. Из угла хемије сазнали смо да ТХЦА, који се налази у марихуани, нема психоактиван ефекат, међутим, при загријавању прелази у ТХЦ који испољава своје психоактивно дејство неколико часова након конзумације. Због своје хемијске грађе тешко се избацује из организма што доводи до негативног ефекта, објасниле су ученице Цана Булатовић и Милена Ћетковић. Ученик Матија Бабић наведене чињенице повезао је са настанком атеросклерозе и објаснио из угла физике како она утиче на крвни притисак преко Бернулијевог ефекта.

Презентација је урађена захваљујући сарадњи Клуба талентованих ученика и Тима за кључне компетенције у настави којим координира педагогица Гордана Арсовић а чији су чланови професори Јасмина Бошковић, Маријана Лаковић и Милисав Шћепановић. Презентацији је поред наведених професора присуствовала и професорица биологије Јелена Лучић.