У оквиру пројекта „Ментална екологија” визуелне умјетнице Милене Живковић,  у петак, 18. марта, ученици Гимназије започели су прву радионицу у просторијама м:тел дигиталне фабрике.

Овај пројекат, који се реализује кроз сарадњу НВО УЗОР, словеначког културног удружења ПиНА и Амбасаде Словеније у Црној Гори, на аутентичан начин увезује културу и заштиту животне средине. „Ментална екологија” вишеслојан је пројекат који обухвата образовно-еколошко-умјетнички приступ комбинујући културу, умјетност, екологију, образовање и активизам, са посебним освртом на подизање свијести о значају малих, али континуираних акција сваког појединца.

Радионице „Дисциплине маште”, које служе за развијање креативног потенцијала и његовог коришћења у свакодневном животу, изазвале су велико интересовање ученика, те су они током свог рада цртали музику, вјежбали један облик вјештачке синестезије и цртежом преводили звук у линију, облик и боју са циљем развијања креативних потенцијала без обзира на таленат. Радионице се преплићу са активностима које се састоје од низа дјелова (land art малог формата, одлагање биолошког отпада, чишћење).

На крају пројекта планирана је и мултимедијална изложба радова ученика креативних радионица, видео и фото документације активности  „Од данас мало мијењам свијет”.

Ученици и професорице Смиља Вукићевић и Љиљана Јовићевић на крају активности били су задовољни оствареним резултатима и радо ишчекују наредне радионице.

ЕКОЛОШКО-УМЈЕТНИЧКИ ПРОЈЕКАТ „МЕНТАЛНА ЕКОЛОГИЈА” У оквиру пројекта „Ментална екологија” визуелне умјетнице Милене...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Thursday, 14 April 2022