Гимназији „Слободан Шкеровић” овога пута сјајне вијести стижу из Београда. На ранг-листи најбољих/најуспјешнијих регионалних средњих школа, коју објављује Часопис ученика и професора средњих школа „Огледало”, Гимназија се нашла у самом врху.

Наша школа у конкуренцији 200 најбољих школа из окружења заузела је пету позицију. Уз Гимназију, у првих пет најбољих нашле су се још и Математичка гимназија у Београду, Шеста београдска гимназија, Карловачка гимназија и Гимназија у Чачку.

Одлуку о рангирању, часопис „Огледало” донио је на основу 73 мјерења и учешћа у шест „Београдских огледања” – надметања које организује у три категорије: пјесма, кратка прича и есеј; пет „Београдских листања” средњошколских листова; три Београдска „Огледалова” средњошколска фестивала кратког филма и учешћа на два „Блеска” – одраза професора средњих школа у „Огледалу”. Такође, одлука је донијета и на основу учешћа у манифестацијама у склопу Галерије „Кулоар” Математичке гимназије у Београду. Бодовале су се и награде, похвале и учешће на шест међународних конкурса, као и сви објављени радови у „Огледалу” од школске 2014/2015. године до данас.

Ово значајно достигнуће потврдило је још једном да је Гимназија не само најбоља средња школа у Црној Гори, већ и да је њен васпитно-образовни рад препознат и вреднован ван граница наше државе, и да она стоји раме уз раме са најбољим средњим школама у региону.