Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, na prijedlog Nastavničkog vijeća Gimnazije, donijelo je odluku da ovogodišnju Državnu nagradu „Oktoih” dodijeli Mirjani Perović, profesorici crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskoj jezika i književnosti.

Mirjana Perović je dugogodišnja profesorica u Gimnaziji „Slobodan Škerović”, koja svojim radom pokazuje da je vrhunska profesorica, kao i neko ko je uvijek spreman da odgovori na izazove koje donosi savremeni vaspitno-obrazovni proces. Posebno je zapažena njena neposustala radna energija koja služi kao uzor svima koji su imali priliku da je upoznaju i sarađuju sa njom. Takođe, veoma značajan je i doprinos koji profesorica Perović daje u vannastavnim aktivnostima kao što su rukovođenje redakcijom časopisa „Znak” i ponovno pokretanje školskog časopisa „Koraci”.

Na kraju, najveća potvrda predanog rada jednog profesora jesu uspjesi njegovih đaka. Učenici profesorice Mirjane Perović nakon završene Gimnazije odlični su studenti koji sa njenih časova nose temeljna znanja iz jezika i književnosti, a mnogi od njih danas su i uspješni umjetnici, novinari, nastavnici, javni radnici itd. Nagrade, čak i one nesumnjivo velike i važne kao što je ova, dođu tek kao potvrda da i šira zajednica prepoznaje marljivi rad i trud profesora i da je spremna da ih uvaži i dalje afirmiše.

Škola još jednom sa ponosom čestita profesorici Mirjani Perović na priznanju i zahvaljuje joj što svojim pregalačkim radom promoviše ime Gimnazije „Slobodan Škerović” koja je to što jeste i zbog profesora kao što je ona.