На овогодишњем V Београдском „Огледаловом” средњошколском филмском фестивалу (БЕОСЕф) који се одржао у Дворани Културног центра Београда у четвртак, 23. децембра, ученици Гимназије „Слободан Шкеровић” остварили су запажен наступ.

Нашу школу представила су три гимназијалца са својим ауторским кратким филмовима. Ученица Дуња Секуловић, уз менторство професорице Соње Шаковић, представила се на Фестивалу филмом „Загонетка”. Гимназијалка Милица Стругар, чији је ментор био професор Марко Спаић, учествовала је у такмичењу са филмом „Огледало?”, док су Миња Стојановић, Божана Ђуришић и Илија Иванов, уз подршку професорице Дејане Мијушковић, представили остварење „Закључи сам”.

О успјеху ученика Школе на Фестивалу говори и чињеница да је жири који су чинили Маја Узелац (редитељка), Александар Марковић (студент ФДУ у Београду), Јелена Нововић (професор српског језика и књижевности) и Предраг Ђукнић (политиколог) похвалио два наша филма - „Огледало?” и „Закључи сам”.

Својим запаженим филмским остварењима, ученици су још једном искористили прилику да искажу своју креативност, али и да афирмишу школу која његује свестрано образовање и пружа подршку и могућност да се њихови многобројни таленти и интересовања искажу.