Ко је 27. маја био у свечаној сали Гимназије „Слободан Шкеровићˮ могао је да види посебну скупину младих људи у представи „Огледало стварностиˮ у оквиру 11. године обиљежавања Дана математике.

У представи су приказане различите перцепције стварности кроз откривање вишедимензионалности простора. Ученици су, користећи познате теорије, анимације, музику, цртање, рецитовање и глуму, присутнима приближили појам четврте димензије. Кроз динамичке сцене ученици су дочарали прелазак од ограниченог погледа на свијет и невјерице до буђења стања духа и свијести. Ипак, иако на први поглед комплетан, крај је отворен, те оставља гледаоце да сами изведу закључак. Човјек не само да се не може ставити у неки оквир или калуп него је он неко ко не може стати ни у васиону, једна је од порука која се може извући из ове приче.

У представи су глумили Петар Табаш, Ивана Фуртула, Марија Ковачевић, Маша Бољевић, Анђела Перазић, Владана Дабовић, Милица Ђуровић, Борис Мугоша и Ђина Шишевић, док су ученици Илија Иванов и Лана Гачевић били техничка подршка.

Након представе, директорица Биљана Вучуровић одржала је пригодно слово у којем је истакла важност изучавања математике у савременом свијету, као и значај Дана математике за нашу школу. Такође, директорица је уручила и захвалнице свим ђацима који су дали допринос у реализацији Дана математике, а професор Александар Длабач додијелио је медаље ђацима, члановима тимова који су освојили неко од прва три мјеста на такмичењу у рјешавању логичких задатака. На овај начин овогодишњи Дани математике су затворени.

Гимназија се посебно захваљује Културно-информативном центру „Будо Томовићˮ на сарадњи и позајмљеној опреми.

А КАДА ВИДИМО И ОСЈЕТИМО... Ко је 27. маја био у свечаној сали Гимназије „Слободан Шкеровићˮ могао је да види посебну...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Friday, 3 June 2022