Гимназија „Слободан Шкеровић” потписала је у мају 2014. године споразум о партнерству са њемачком школом „Stadisches Stiftsgymnasium Xanten”. Споразум подразумијева сарадњу ове двије установе у различитим областима, упознавање друге културе и обичаја, спознају вјештина интеркултуралне комуникације.

У оквиру поменуте сарадње, кроз програм размјене ученика, школске 2022/2023. године, ученици из Њемачке посјетиће ђаке наше школе, а биће организована и посјета наших ученика својим вршњацима 2023. године.

Наши ученици ће у септембру 2022. године угостити ученике гимназије из Ксантена и учествовати у бројним планираним заједничким активностима.

Уколико је неко од ученика заинтересован да буде дио интеркултуралне размјене, треба да се најкасније до 7. јуна 2022. године пријави на имејл Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., да пошаље мотивационо писмо и попуни формулар који може преузети на лунку: https://gimnazijapg.me/images/pdfdoc/ksanten/Poziv_i_prijavni_formular.docx.

 

Напомињемо да ће при избору ученика који ће учествовати у програму размјене предност имати ученици:

  • који тренутно похађају први разред (рођени 2005/2006 године);
  • који су претходни разред завршили са одличним или врло добрим успјехом и примјерним владањем;
  • који изучавају њемачки језик;
  • који су ангажовани у школским и ваннаставним активностима;
  • који су учествовали на разним школским такмичењима;
  • који се истичу у тимском раду.