U svečanoj sali Gimnazije „Slobodan Škerović“ juče je održano predavanje na temu „Uticaj vještačke inteligencije na svakodnevni život“. Ovaj događaj je organizovan s ciljem da se prisutnima pruži uvid u najnovija dostignuća u oblasti vještačke inteligencije, njene primjene u različitim sektorima, kao i etičke i društvene izazove koje ona donosi.

Gostujući predavač bio je Nikola Bulatović, stručnjak sa bogatim iskustvom u razvoju naprednih tehnologija i njihovoj primjeni. Profesor Bulatović naglasio je značaj obrazovanja i istraživanja u ovoj oblasti i podijelio svoja iskustva.

Tokom predavanja učenici su imali priliku da postave konkretna pitanja o praktičnim aspektima primjene vještačke inteligencije i njenom potencijalu za budućnost. Učesnici su izrazili veliko interesovanje, posebno u vezi sa mogućnostima primjene vještačke inteligencije u obrazovanju i zapošljavanju.

Izlaganje je bilo izuzetno korisno i edukativno, a prisutni su stekli širu sliku o uticaju vještačke inteligencije na svakodnevni život. Ovakva predavanja su važna za razvijanje svjesti o značaju savremenih tehnologija i podsticanje mladih da istražuju.