U sklopu saradnje naše škole i gimnazije u Ksantenu, četrnaest učenika i dvoje profesora iz pomenute njemačke vaspitno-obrazovne ustanove boravilo je od 23. do 30. septembra u gostima kod naših učenika. Za to vrijeme sa domaćinima su imali izlet, a naša škola im je organizovala posjetu Cetinju, Njegušima, Kotoru i Budvi.

Glavna tema projekta na kojem su radili svi učesnici razmjene jeste održivi razvoj, pa je u tom pravcu bila organizovana i posjeta Plantažama i Deponiji, kako bi gosti i naši učenici imali materijala za izradu projekta koji su predstavili 29. septembra, dan pred polazak. Realizovan je i sportski dan za sve učesnike razmjene, a gosti su već imali priliku i da posjete manifestaciju u okviru Dana jezika, gdje su sa našim učenicima pjevali „Odu radosti”.

Inače, sam cilj razmjene, pored izrade projekta, jeste i sticanje jednog velikog iskustva koje se ogleda u stvaranju poznanstva sa đacima iz druge države, te upoznavanje njihovog jezika i kulture. Naredne godine u martu, naši učenici će sa svojim profesorima-koordinatorima projekta Tanjom Lučić i Filipom Jovićevićem ići u uzvratnu posjetu gimnaziji u Ksantenu.

 

PROFESORI I UČENICI GIMNAZIJE U KSANTENU POSJETILI NAŠU ŠKOLU U sklopu saradnje naše škole i gimnazije u Ksantenu, četrnaest učenika i dvoje profesora iz pomenute njemačke vaspitno-obrazovne ustanove boravilo je od 23. do 30. septembra u gostima kod naših učenika. Za to vrijeme sa domaćinima su imali izlet, a naša škola im je organizovala posjetu Cetinju, Njegušima, Kotoru i Budvi. Glavna tema projekta na kojem su radili svi učesnici razmjene jeste održivi razvoj, pa je u tom pravcu bila organizovana i posjeta Plantažama i Deponiji, kako bi gosti i naši učenici imali materijala za izradu projekta koji su predstavili 29. septembra, dan pred polazak. Realizovan je i sportski dan za sve učesnike razmjene, a gosti su već imali priliku i da posjete manifestaciju u okviru Dana jezika, gdje su sa našim učenicima pjevali „Odu radosti”. Inače, sam cilj razmjene, pored izrade projekta, jeste i sticanje jednog velikog iskustva koje se ogleda u stvaranju poznanstva sa đacima iz druge države, te upoznavanje njihovog jezika i kulture. Naredne godine u martu, naši učenici će sa svojim profesorima-koordinatorima projekta Tanjom Lučić i Filipom Jovićevićem ići u uzvratnu posjetu gimnaziji u Ksantenu.

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Friday, 7 October 2022