Ученици Гимназије „Слободан Шкеровић” који су успјешно положили ФИТ испит из њемачког језика, заједно са директорицом Биљаном Вучуровић и професорицом Ивом Песоцки, посјетили су у четвртак, 8. јуна, Амбасаду СР Њемачке у Подгорици. 

 

Са представницима Гимназије, приликом посјете, разговарао је амбасадор Савезне Републике Њемачке у Црној Гори Петер Фелтен. Теме сусрета су се односиле на сарадњу наше школе са образовним установама у Њемачкој, културно насљеђе и природна богатства Црне Горе, као и на успјехе и ресурсе Гимназије.  Прилику да посјете Амбасаду имали су ученици Лука Вучинић (I-К), Јана Вучинић (I-К), Ива Дедић (I-К), Миа Дрецун (I-К), Лоријан Личина (I-Е1), Ксенија Кумбуровић (II-Н), Јана Вукчевић (III-Н), Ксенија Бабовић (III-Ф), Ена Кујовић (III-Д), Анђела Јововић (III-Е5) и Ања Јововић (III-Е5).  

 

Заједнички закључак је да су ученици Гимназије основ успјешне сарадње двију држава у будућности јер је знање огледало човјека и, према њемачкој мудрости, по добрим школама се познају добре државе.