Пројекат „Podcast Spaß” , који је организовао Институт „Гете” у сарадњи са другим ПАСЦХ школама у Србији, одржан је  од 17. до 20. маја у партнерској школи, Другој крагујевачкој гимназији.

Наши ученици Андрија Старчевић (III-Ф), Јана Вукчевић (III-Н) и Јована Тошић (III-С1) активно су учествовали на радионицама овог пројекта. Током радионица ученици су имали прилику да примијене своје знање из њемачког језика и науче основе аудио-техничких елемената подкаста, као и начине ефективног писања и планирања садржаја за подкаст. Ова радионица пружила им је могућност да унаприједе своје вјештине комуникације на њемачком језику и да изразе свој став о различитим темама ‒ спорту, музици, вјештачкој интелигенцији, моди и страним језицима. Њихови подкасти били су занимљиви и информативни, а сваки од ученика је на свој начин допринио дискусијама и размјени идеја.

Ова врста међународне сарадње између ПАСЦХ школа пружила је ученицима прилику да се повежу са вршњацима из других школа, размијене искуства и развију нове пријатељске везе. Осим тога, пројекат је додатно продубио њихово разумијевање њемачке културе и језика кроз интерактивне дјелатности.

Захваљујемо Институту „Гете” и Другој крагујевачкој гимназији на организацији овог вриједног пројекта.