U četvrtak, 10. marta, i u petak, 11. marta, sekcija Zidne novine „Prolazniče” obilježila je proglašenje kola Bokeljske mornarice za Uneskovu nematerijalnu svjetsku baštinu.

Pored već objavljenog novinskog izdanja koje je izloženo u predvorju Škole, proglašenje kola Bokeljske mornarice za Uneskovu nematerijalnu baštinu čovječanstva promovisano je i audio-vizuelnim putem. Tokom odmora emitovani su video i audio zapisi o najstarijem mornaričkom bratstvu na svijetu koje traje preko impresivnih 1200 godina. Učenici i zaposleni na trenutak su zastali pred zvukovima i slikama kola Bokeljske mornarice i učestvovali na taj način u obilježavanju ovog izuzetno značajnog kulturnog događaja za Crnu Goru, koji svakako zavređuje našu pažnju.

 

OBILJEŽENO PROGLAŠENJE KOLA BOKELJSKE MORNARICE ZA UNESKOVU NEMATERIJALNU SVJETSKU BAŠTINU U četvrtak, 10. marta, i u petak, 11. marta, sekcija Zidne novine „Prolazniče” obilježila je proglašenje kola Bokeljske mornarice za Uneskovu nematerijalnu svjetsku baštinu. Pored već objavljenog novinskog izdanja koje je izloženo u predvorju Škole, proglašenje kola Bokeljske mornarice za Uneskovu nematerijalnu baštinu čovječanstva promovisano je i audio-vizuelnim putem. Tokom odmora emitovani su video i audio zapisi o najstarijem mornaričkom bratstvu na svijetu koje traje preko impresivnih 1200 godina. Učenici i zaposleni na trenutak su zastali pred zvukovima i slikama kola Bokeljske mornarice i učestvovali na taj način u obilježavanju ovog izuzetno značajnog kulturnog događaja za Crnu Goru, koji svakako zavređuje našu pažnju.

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Wednesday, 16 March 2022