Danas je u svečanoj sali naše škole uz prisustvo ogromnog broja učenika i profesora, održano predavanje Duška Vujoševića, jednog od najeminentnijih trenera u regionu.

 

Na najbolji način, tokom svoje bogate trenerske karijere, Vujošević je ukazao na važnost obrazovanja mladih sportista i istakao da je obrazovanje nezamjenjiv faktor u postizanju vrhunskih sportskih rezultata. Vujošević je raznim primjerima u svom radu dočarao učenicima važnost obrazovanja kao najboljoj investiciji, ukazao je na važnosti brige o zdravlju, uporedio košarku sa pozorišnim predstavama, istakao značaj filma  u sazrijevanju ličnosti. Govorio je o važnosti porodice kao i poznatom darivanju knjiga prijateljima i igračima u nadi da će zavoljeti čitanje, nastaviti rad na sebi van granica formalnog obrazovanja.

Predavanje su organizovali profesori fizičkog vaspitanja Ivan Terzić i Mirjana Vujošević uz podršku članova Aktiva fizičkog vaspitanja. Uvaženog trenera dočekala je direktorica Biljana Vučurović koja je predstavila gimnazijalcima njegovu ličnost. Dočekan je gromoglasnim aplauzom  u znak zahvalnosti što se odazvao pozivu profesora i uprave Škole.