U petak, 17. novembra, povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca, ugostili smo predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Gospodina Milatovića, bivšeg učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“, dočekala je direktorica Biljana Vučurović sa svojim timom, a zatim je upriličen razgovor s maturantima naše škole. Učenici su imali priliku da slušaju o izazovima s kojima se tokom svog školovanja susreo predsjednik Milatović, koje su obilježili evropski i svjetski univerziteti. Predsjednik Milatović je kao bivši gimnazijalac napravio paralelu predavanja u Gimnaziji i na Harvardu zbog koje smo posebno ponosni.

Ohrabreni su da se prijave na različite programe koji će im pomoći da rašire vidike, razvijaju se i napreduju, da budu disciplinovani i vrijedni, kako bi ostvarili svoje zamisli. Čuli su i da je obrazovanje najbolja investicija, a kao vid podrške planirano je pokretanje Fonda za izvrsnost, pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika, koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

U neformalnoj atmosferi učenici su postavljali pitanja koja se odnose na karijernu orijentaciju dobivši zanimljive i podsticajne odgovore.