У суботу, 11. маја, на штанду Гимназије професорица француског језика Драгана Тасић одржала је радионицу под називом „Caramels, bonbons et chocolats“.
Радионицу су пратили ученици наше школе, излагачи са сусједних штандова, представници Француског института, професорица Јелена Лучић, као и директорица Биљана Вучуровић.
Интерактивна и забавна радионица замишљена је као сликовита презентација ријечи („paroles“) у нашем језику које потичу из француског језика или су сличне ријечима у нашем језику, а пропраћена је познатом шансоном „Paroles, paroles“ коју изводе Далида и Алан Делон. Присутни посјетиоци су радо учествовали у радионици, а халом сајма су одјекивале пјесме на француском језику, од класика попут „Ne me quitte pas“ преко модерне поп музике „Voyages voyages“, „Je veux i Petit à petit“, до овогодишње евровизијске пјесме „Mon amour“, а у извођењу наших ученика Таре Ђукић, Мање Драгојевић и Балше Кићовића.
У складу с називом радионице, који је преузет из пјесме „Paroles, paroles“, сви присутни су почашћени каремелама, бомбонама и чоколадицама.