🌍 Поводом Дана планете Земље, који се обиљежава 22. априла, у сарадњи с Министарством екологије и просторног планирања, ученици Гимназије „Слободан Шкеровић“, с професорицама биологије Маријаном Лаковић и Јасном Медојевић, учествовали су у радионици „Социјална скулптура“, који је дио пројекта „Ментална екологија“ савремене умјетнице Милене Живковић.

🖼 Догађај је отворила сама умјетница, водитељка пројекта, дискусијом о савременој умјетности, након чега је презентовала свој дотадашњи рад, како у пољу умјетности тако и у очувању животне средине. По завршетку презентације отпочела је радионица с циљем имплементације неких нових здравих навика у свакодневицу присутних. Кроз картице са „микро акцијама“ ученици наше школе размјењивали су искуства о свом залагању за очување околине и односа човјек – природа.

🍎 Након кратке паузе, употпуњене здравом ужином, ученици су закључили да је умјетност све око нас, али и усвојили значење пароле: „Мисли глобално, дјелуј локално.“ Ово није први пут да Гимназија сарађује с умјетницом Миленом Живковић, па се радујемо и наредној сарадњи.