У суботу, 11. маја, на штанду Гимназије професорка француског језика Жана Бојанић заинтересованим будућим средњошколцима представила је двојезично одјељење на француском језику, којим ће од септембра наша школа обогатити своју понуду. У оквиру презентације говорили смо о значају учења француског језика и могућностима које знање тог језика пружа. Ученицима је приказан и кратак филм који су направили ученици филолошког одјељења поводом дана Франкофоније 2021. године пружајући им увид у мали дио креативних достигнућа наших ученика и професора.

Након тога реализована је радионица под називом Caramels, bonbons et chocolats” с ученицима наше школе и неколико свршених основаца. Радионици су присуствовале педагогица Гордана Арсовић и колегиница Хелена Бубања. Француском шарму нашег штанда допринијела је и колегиница Едина Мандић-Абдић из Школe за средње и више стручно образовање „Сергије Станић“. Ученици су на основу фотографија погађали ријечи које потичу из француског језика, а у истом или сличном облику постоје и у нашем језику. Сви присутни су се лијепо забавили и научили неке нове ријечи и изразе на француском језику, али и засладили бомбонама и чоколадицама, како је и сам назив радионице налагао.

Посјетили смо штанд Француског института гдје су ученици имали прилику да на француском језику поразговарају с директором Института господином Јоханом Ухресом и да разгледају занимљивости које је нудио њихов штанд.