У недјељу, 12. маја, на 18. Међународном подгоричком сајму књига и образовања представљена су двојезична одјељења Гимназије „Слободан Шкеровић“. Професорице енглеског језика Ана Раичевић и Тања Бојић говориле су о програму двојезичних одјељења и предностима учења на енглеском језику. Подијелиле су своја искуства и истакле да двојезична настава не подстиче само стицање језичких компетенција кроз учење језика, већ утиче и на начин сагледавања свијета око себе откривајући другачији угао посматрања. Професорице су нарочито нагласиле методу имерзије која подразумијева да ученици слушају, говоре и уче страни језик у аутентичном свакодневном контексту унапређивањем рецептивних вјештина. На основу досадашњег искуства, истакле су да овакав вид наставе подстиче креативност, отвореност ка другим културама и отвара многа врата у даљем школовању.

Ученице Софија Шћекић, Елена Костић и Ирина Радуловић, из одјељења 2-Е2, подијелиле су своја искуства са међународних размјена, ваннаставних активности и истакле бенефите учења на енглеском језику.

У наставку програма ученица 1-Е2 одјељења Дуња Савовић дочарала је атмосферу са часа историје, говорећи одломке, на енглеском језику, из презентације „Живот и храброст Јованке Орлеанке“ („Јoan of Arc, the Heroine оf France“). На крају су ученице 2-Е2 одјељења Ирина Радуловић, Софија Шћекић, Нина Дуборија, Андреа Перић, Хана Раичковић и Анђа Лакочевић извеле неколико сцена из школске представе на енглеском језику „The Little Women“, уз музичку пратњу на харфи ученице Елене Каљевић.