На државном такмичењу из физике за 1. категорију ученик Јован Јанковић освоји је друго мјесто (79 поена) , а ученица Андреја Поповић треће мјесто (57 поена). Ментор је професор Никола Бућковић.

Бити професор је прије свега позив, па тек онда посао. У складу с тим , рад с даровитим ученицима представља задовољство што некоме можете помоћи у развијању и проширивању знања и интересовања. Почетком 2022/23. школске године професор Бућковић примијетио је велики потенцијал ових ученика и њихову жељу за напредовањем, тако да су одмах кренули с додатном наставом, која је организована скоро сваке суботе у школи. Током распуста додатна настава је реализована онлајн.

На Државном такмичењу школске 2022/2023. Јован Јанковић освојио је прво мјесто, а Андреја Поповић освојила је друго мјесто. Уз континуирани рад и труд, ученици су и на овогодишњем такмичењу показали квалитет и знање.

Ментор истиче да је поносан на постигнуто и да очекује још боље резултате како на државном тако и на међународним такмичењима.