Професорица црногорског-српског, босанског, хрватског језика и књижевности Љиљана Батрићевић одржала је у Гимназији „Слободан Шкеровић” угледни час „Путовање кроз поезију Артура Рембоа”.

 

Ученици одјељења III-Е3 (двојезична гимназија) на креативан начин представили су поезију овог необичног пјесника, који се у француском симболизму истакао по бунту и уклетости, несвакидашњим пјесничким сликама, симболима, визијама, слутњама и специфичним бојама. Уводни  дио часа осмишљен је као телевизијска емисија „L’art pour l’art”, чији је гост био сам пјесник. Ђаци су на тај начин представили живот и стваралаштво овог пјесника, а као прилози емисије текли су рецитали из његових најпознатијих пјесама, уз посебан осврт на пјесме „Пијани брод”, „Офелија” и „Самогласници”. Све је праћено мелодијом коју је ученица изводила на клавиру, уз импровизацију шума мора, што је симболично представило пјесниково животно путовање. На крају часа могли смо и да видимо умјетничку изложбу коју су ученици припремили да би илустровали лик и дјело Артура Рембоа.

 

Часу су присуствовали представници Управе школе и Педагошко-психолошке  службе, као и колеге из различитих актива. Посебни гости били су ученици трећег разреда опште гимназије.