Ученици четвртог разреда Гимназије „Слободан Шкеровић” у протеклом периоду прославили су матуру у подгоричком хотелу „Хилтон”. Матурско вече за ученике А смјене организовано је у уторак, 10. маја, док је дан касније уприличена прослава за ђаке Б смјене.


Почетак обје вечери обиљежио је долазак матураната који су, свечано одјевени, прошетали платоом испред хотела, док су их на улазу дочекивали представници Управе Гимназије, Психолошко-педагошке службе и професори. Након уласка у свечану салу, присутнима се обратила директорица Гимназије Биљана Вучуровић која је казала да је матурско вече „дирљив и значајан догађај за младе”, јер они тада, показујући своју зрелост и љепоту, „званично улазе у свијет одраслих”. Дректорица је подсјетила и на све изазове које је ова генерација ученика имала, посебно када је у питању пандемија вируса корона, те на крају пожељела матурантима да парче времене које су, као и сви ми добили, „испуне и обогате својим најбољим ЈА”. Потом је услиједило и фотографисање разредних старјешина матурских одјељења са својим ђацима. За добру атмосферу током вечери био је задужен музичар Данијел Алибабић, који је извођењем познатих нумера подстакао ђаке, али и све присутне, на добро дружење, забаву и игру. У томе су му помогли и ученици Гимназије Јован Алексић и Теодора Стијеповић, који су, такође, отпјевали неколико пјесама.
На овај начин Гимназија је полако испратила још једну успјешну генерацију ученика с вјером да ће их једног дана поново срести у неким новим животним улогама.

ЈОШ ЈЕДНА УСПЈЕШНА ГЕНЕРАЦИЈА УЧЕНИКА ГИМНАЗИЈЕ ПРОСЛАВИЛА МАТУРУ Ученици четвртог разреда Гимназије „Слободан...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Sunday, 12 June 2022