У суботу, 4. децембра 2021. године, одржан је V Међународни математички турнир „Интеграл куп” у организацији Подружнице математичара „Ваљево” и Ваљевске гимназије, на коме је учествовала и Гимназија „Слободан Шкеровић”.

На турниру је учествовало преко 150 такмичара из пет околних држава ‒ Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Црне Горе, а у конкуренцији основних и средњих школа до другог разреда. Због актуелне ситуације са вирусом корона, турнир је одржан онлајн преко платформе Зум. Циљ оваквог турнира је промоција математике и афирмација младих талената, подстицање развоја такмичарског духа, повећање нивоа знања, подстицање интеркултуралне сарадње и успостављање квалитетних ваннаставних активности. Пошто су ово вриједности које и наша школа промовише, са задовољством смо учествовали на овом турниру, а такмичари су били наши ученици Матеј Средановић, Марко Пешић (ученици првог разреда математичког одјељења) и Ана Лазовић (ученица одјељења са двојезичним усмјерењем).

У екипној конкуренцији међу школама које нису искључиво математичког профила, Гимназија „Слободан Шкеровић” заузела је седмо мјесто.

Ученик Матеј Средановић из I-М одјељења освојио је бронзану медаљу у појединачној конкуренцији. Гимназија је поносна на Матеја, али и на Ану и Марка, и честита им на постигнутим резултатима, као и уложеном труду и доприносу.