Након неколико година паузе изазване пандемијом вируса корона, матуранти Гимназије „Слободан Шкеровић”, уз подршку школе и агенција „Контики” и „Инрут” организовали су од 14. до 17.  априла матурску екскурзију у склопу које су посјетили Београд.

Овогодишња матурска екскурзија организована је у априлу јер нас у мају очекују велике припреме за финализацију матурских испита као и припрема за пријемне испите.

Почетак путовања био је предвиђен за четвртак, 14. април, када су ученици, у пратњи професора који су их водили на екскурзију, у вечерњим часовима кренули на пут. Послије ноћног путовања, јутро су дочекали на одредишту – у Београду. Одмах по доласку организовано је панорамско разгледање града као и посјета Храму Светог Саве. Прве утиске о граду, ученици су имали прилику да саберу у познатом београдском хотелу „Славија”, гдје су били смјештени током трајања екскурзије. Даљи боравак у Београду подразумијевао је посјету књижарама, библиотекама, Калемегдану, тржним центрима ‒ свему ономе по чему је овај град препознатљив и што привлачи пажњу младим људима. Посебно бисмо издвојили посјету стадиону „Маракана” гдје се одиграо вјечити дерби Црвена звезда ‒ Партизан на ком се нашло преко сто наших гимназијалаца.

Током два дана боравка у Београду, ђаци су могли макар и за трен да наслуте космополитски карактер града и све могућности које он човјеку пружа. Са лијепим утисцима и новим искуством, ученици су се вратили у Подгорицу у недјељу, 17. априла.

Ова генерација матураната остаће симбол храбрости и стрпљења јер излази као побједник из трогодишње изолације изазване вирусом корона.

 

МАТУРСКА ЕКСКУРЗИЈА ГИМНАЗИЈЕ У БЕОГРАДУ Након неколико година паузе изазване пандемијом вируса корона, матуранти...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Monday, 25 April 2022