Juče je u Gimnaziji „Slobodan Škerović” izvršena primopredaja radova primjene mjera energetske efikasnosti u okviru „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“, koji Ministarstvo ekonomije realizuje u saradnji s Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Upravom za imovinu.

Iako su radovi su počeli 18. maja, nastava nije prekidana, već su svi radni procesi obavljani tokom izvođenja radova. Zamijenjen je kompletan krov, s postavljanjem termoizolacije, sanirana je fasada, unaprijeđen sistem grijanja, zamijenjene su svjetiljke i kompletna instalacija.

Posebno se vodilo računa da se ne naruši autentičnost zgrade Gimnazije, tako da je fasada ostala ista ‒ samo što je obnovljena, a kamen je opran i sređen.

Nakon završetka ovih radova ostvariće se optimizacija potrošnje električne energije, povećao se nivo komfora i poboljšali uslovi za boravak i rad.

Uz dvorište, u kojem je obnovljen travnjak, koje je obogaćeno novim sadnicama i zelenom učionicom, zgrada Gimnazije je zasijala novim sjajem u pravom smislu te riječi.