Danas je u učionici Omladinskog kluba počela ponovo s radom Škola bontona profesorice Biljane Vučurović.

Pored svih važnih tema koje se obrađuju na časovima obaveznih predmeta, javila se realna potreba da se gimnazijalci informišu i o pravilima lijepog ponašanja što je tema programa Škole bontona. Nastava će obuhvatiti mnoge sfere društvenog života i principe finih manira u sredinama ljudskog kretanja. Cilj je da se olakša komunikacija među ljudima koji su opterećeni pogrešnim tumačenjem društvenog ponašanja.

Danas se u Omladinskom klubu govorilo o bontonu u restoranu. Sljedećeg puta će se govoriti o manirima u školi,  bioskopu, pozorištu, muzeju, banci, prodavnici, u prevoznim sredstvaima, itd. Kviz, grupni rad, frontalni oblik rada, metode demonstracije i drugi savremeni i provjereno dobri tradicionalni pristupi učenicima pomoći će im da u dijalogu otklone svoje nedoumice kako kultivisano predstaviti sebe. I danas je, kao i prošle godine, vrijeme proletjelo u želji za učenjem praktičnih, životnih istina. Učenici  Im, Ik, Ie1 i Ic bili su učesnici radionice.

Škola bontona će se sastajati prvog ponedjeljka u mjesecu,  pružajući priliku prvacima da uče kroz igru.

Pored toga, večeras su u Omladinskom klubu profesorica psihologije Dijana Janković i pedagogica Vanja Rakočević održale radionicu „Neograničena sloboda“. U okviru radionice su s učenicima razmatrale problem govora mržnje na internetu i u stvarnosti analizirajući različite primjere.