Na jučerašnjem webinaru čuli smo zanimljivosti o životu i načinu studiranja u Americi koje nam je predstavila naša bivša učenica Vjera Radović, koja je upravo završila dio srednjoškolskog obrazovanja u Americi i nastavlja studije na Univerzitetu u Majamiju.

Pored nje, Anica Vojnić, EducationUSA savjetnica, govorila je o načinima pripreme za testove SAT i TOEFL, s posebnim akcentom na test TOEFL, koji je važan prilikom upisa na studije ne samo u Americi, već i u Evropi. Webinaru se pridružila i Jelena Vujnović, predstavnica Američke ambasade, koja je u kratkom obraćanju ukazala na značaj, za srednjoškolce, besplatnih servisa organizovanih u okviru EducationUSA programa u Podgorici. Ovoga puta, pored naših učenika, webinar je bio otvoren i za srednjoškolce iz drugih gradova, tako da su nam se pridružili učenici iz Nikšića, Tuzi i Ulcinja.

Ovo je ujedno bio i posljednji webinar, šesti u nizu, a kao i prethodne, i ovaj je vodila pedagogica Vanja Rakočević, koordinatorka Tima za karijernu orijentaciju učenika.