Članice Volonterskog kluba Gimnazije – Kristina Janković, Kristina Mićović, Isidora Merdović, Nina Nikčević i Marija Perošević – pomogle su organizaciju Regionalne konferencije pod motom “Gradimo zaštitu u XXI vijeku“. Konferencija je održana u periodu 26–28. oktobra 2017. godine u hotelu Mediteran u Bečićima.

Naše volonterke radile su na prijemu i registraciji učesnika i pokazale razvijene kompetencije u svim segmentima potrebnim za nesmetani rad konferencije.

Na otvaranju Konferencije govorili su: ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, predsjednik Udruženja zaštite na radu Crne Gore, Zdenko Janković, predstavnik Evropske agencije za zaštitu na radu i menadžer projekta za zapadni Balkan i Tursku, Tsvetomir Tsanev i predstavnik Udruženja zaštite na radu Makedonije, Milan Petkovski.

Konferencija je okupila brojne profesionalce iz oblasti zaštite i zdravlja na radu iz Makedonije, Srbije, Kosova, Bugarske, Albanije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, kao i predstavnike MOR-a (Međunarodne organizacije rada) i IOSH-a (Institucija za zaštitu i zdravlje na radu, Velika Britanija).