Učenici Maša Dobrilović, Anika Vilotić, Sofija Kirsanov i Plamen Brnović, zajedno s profesoricom Gordanom Vučinić i pedagogicom Vanjom Rakočević, učestvovali su na regionalnoj konferenciji, održanoj u četvrtak, 4. marta, u okviru projekta „Interkulturalnost u obrazovanju“.

Naši učenici i profesorica Vučinić govorili su o svom iskustvu u realizaciji aktivnosti implementiranih u okviru pomenutog projekta, konkretno radionicama o suzbijanju predrasuda i organizovanim forum teatrima. Svoja iskustva podijelili su i predstavnici preostale tri škole uključene u projekat, te je predstavljeno i istraživanje „Interkulturalnost u očima aktera vaspitno-obrazovnog procesa'“ sprovedeno u ovim školama.

Na kraju konferencije prikazan je i video-materijal napravljen u cilju promocije ostvarenih rezultata projekta: https://www.youtube.com/watch?v=FUE4Hi7UyFo

Konferencija je finalna aktivnost ovog projekta koji se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između ovih država,“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).