SPORTSKA ODJELJENJA

 

Osnivanja specijalističkih sportskih odjeljenja u Gimnaziji „Slobodan Škerović” pokazalo se kao ideja koja je doživjela svoju punu afirmaciju kada se na jednom mjestu poređaju svi sportski uspjesi naših učenika. Njihovo bavljenje kolektivnim i pojedinačnim sportovima, treninzi za reprezentacije Crne Gore i učešće na mnogobrojnim takmičenjima i turnirima nijednog trentka nisu narušili njihovu ulogu učenika Gimnazije niti narušili balans između ličnog ulaganja u sport i obrazovanje.

 

IV RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

 

Vasilije Mićunović, IV-S2

Rođen je 26. 8. 2002. god. u Podgorici. Svoju sportsku karijeru počeo je sa svega pet godina kao član karate kluba „Seiken”. Nekoliko godina kasnije postaje član karate kluba „Budućnost”. Član je karate reprezentacije Crne Gore. Do sada je pet puta bio državni prvak, jednom državni vice prvak. Bio je učesnik na Evropskom prvenstvu u Sočiju (Rusija) i Sofiji (Bugarska). Učestvovao je na I svjetskoj Premijer ligi u Veneciji, na sedam balkanskih prvenstava, što u pojedinačnoj, što u ekipnoj konkurenciji.

 

Osvajač je brojnih internacionalnih prvenstava širom Evrope. Nosilac je crnog pojasa 2. dan.

 

 

Danilo Dubak, IV-S2

Danilo Dubak, rođen 4. 10. 2002. godine, već pet godina član je seniorske ekipe OK „Budućnost”.

Igrao je evropske kupove s ekipom OK „Budućnost”. Višestruki je prvak Crne Gore u svim mlađim kategorijama OK „Budućnost”. Prošao sve uzraste crnogorskog nacionalnog tima kroz balkanska prvenstva i kvalifikacije za evropska prvenstva:

 

- 2019. godine šampioni Balkana s generacijom 99. godište i mlađi

- 2017. godine bronza na Balkanskom prvenstvu sa generacijom 1997. godište i mlađi

- 2019. godine pripreme seniorske reprezentacije

- 2021. poziv za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

 

 

Bogdan Obradović, IV-S2

Bogdan Obradović standardni je fudbalski reprezentativac Crne Gore. U mlađim kategorijama nastupao je za FK „Budućnost” i bio kapiten svoje generacije. Sa 15 godina, kao  jedan od najmlađih fudbalera, potpisao je stipendijski ugovor. Ima preko 30 nastupa u državnom dresu Crne Gore. Sa 17 godina nosio je grb prvog tima FK „Budućnost”, a sa 18 godina nastupa za prvi tim FK „Iskra”.

 

Jelena Peruničić i Vasilije Peruničić, IV-S2

Blizanci Jelena i Vasilije Peruničić uspješno treniraju taekwondo više od 10 godina. Članovi su reprezentacije Crne Gore od svoje dvanaeste godine. Treniraju u Taekwondo klubu „Olimp” kod trenera Balše Radunovića.

Vasilije je osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za kadete – prve evropske medalje za taekwondo u Crnoj Gori. Osvajač je i medalja sa G1 turnira, kao i zlatne medaje na Balkanskom prvenstvu.

Jelena je osvojila zlato na Balkanskom i bodovnom turniru u Zagrebu, kao i srebrne medalje na G1 turniru u Beogradu.

Oboje su više godina uzastopno prvaci Crne Gore i proglašeni su za najbolje juniore. Trenutno su članovi seniorske reprezentacije.

 

 

Lana Savović, IV-S2

Lana Savović rođena je 20. 2. 2002. godine u Podgorici. Završila je Osnovnu školu ,,Milorad Musa Burzan” s diplomom ,,Luča”. Trenutno je maturantkinja Gimnazije ,,Slobodan Škerović” u sportskom odjeljenju IV-S2 i ima odličan uspjeh.

Od svoje desete godine trenira odbojku. Član je juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore. S kadetskom reprezentacijom osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu 2018. godine u Đakovici.

 

Stefan Vukčević, IV-S2

Stefan Vukčević je svoju košarkašku karijeru započeo s osam godina u klubu „Play Off”.  Sa 13 godina dobio je poziv iz košarkaškog kluba „Real Madrid”, gdje ubrzo potpisuje ugovor na četiri godine. Seli se u Madrid gdje nastavlja košarkašku karijeru i školovanje. Već prve godine sa KK „Real Madrid” osvojio je dva najbitnija turnira, kup i prvenstvo Španije. Sljedeće dvije godine osvaja oba prvenstva Španije u dresu KK „Real Madrid”. Svoju posljednju sezonu u KK „Real Madrid” završio je uz osvojeni turnir Eurolige u Minhenu nakon kojeg se vraća u Podgoricu.

Nastupao je za reprezentaciju Crne Gore, uzrast do 14 i do 16 godina, osvojivši četvrto mjesto i nagradu za najbolju petorku turnira. Trenutno igra za KK „Podgorica”.

 

Katarina Džaferović, IV-S1

Rukomet trenira od 2012. godine. Za najperspektivnijeg sportistu Podgorice proglašena je 2017, a 2019. za najbolju mladu rukometašicu. Igra u ŽRK „Budućnost” koji igra Ligu šampiona i reprezentativka je Crne Gore. U martu 2021. godine sa svojom ekipom je izborila plasma na Olimpijske igre u Tokiju.

 

Anastasija Krivokapić, IV-S1

Svoje prve rukometne korake napravila je s osam godina u Rukometnoj akademiji ,,Đukanović”. Nakon toga je postala članica ŽRK „Budućnost”. Od ove sezone igra za prvi tim, za koji je debitovala u Ligi šampiona. Sa svojom generacijom je na više turnira osvajala medalje. Stalni je član reprezentacije (svoje generacije), s kojom je bila na Mediteranskom i na kadetskom Evropskom takmičenju.

 

Danilo Kojičić, IV-S1

Od početka karijere igra za KK „Budućnost”, u kojem je stasao kao igrač. U selekcijama junior, pionira i kadeta osvojio je crnogorsko prvenstvo. Svojim najvećim uspjehom smatra debitovanje za prvi tim KK „Budućnost Voli” u Euro kupu u sezoni 2020/21. Najbolji turnir na kojem je nastupao kao igrač bila je Aba Liga U19. Kao igraču, najveća čast mu je bio poziv da igra za reprezentaciju svoje zemlje, za koju, nažalost, nije mogao da zaigra zbog povrede.

 

Gordana Marsenić, IV-S1

Rukometom je počela da se bavi u rodnim Beranama, gdje je završila osnovnu školu, nakon čega dolazi u Podgoricu i postaje dio mlađih selekcija „Budućnosti”. Član je državnog tima s kojim ima srebrnu medalju s Mediteranskih igara. Sa svojom generacijom je 2019. godine ostvarila zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina, na kojem je Crna Gora zauzela 9. mjesto. Iznenada je dobila priliku da postane dio prvog tima „Budućnosti” i da tako mlada zaigra u Ligi šampiona.

 

Jovana Kadović, IV-S1

Trenira u ŽRK „Budućnost”. Rukometom se bavi od 2013. godine, pozicija golman.

Prvom timu priključena je od januara 2021. godine. Kapiten je ženske juniorske reprezentacije Crne Gore. S reprezentacijom je osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu. Na različitim regionalnim turnirima  bila je proglašavana pet puta za najboljeg golmana. Igra Prvu crnogorsku ligu sa svojom generacijom. Prošle godine bila je učestik EHF kupa.

 

Vuk Dapčević, IV-S1

Fudbal je počeo da trenira sa šest godina. Sa 12 godina dobio je poziv iz FK „Budućnost” da dođe na probne treninge, jer se formirala nova najmlađa generacija „Budućnosti”. U FK „Budućnost” proveo je pet i po godina i bio je kapiten svoje generacije. Svake godine su bili prvaci države. Igrao je i za stariju generaciju, koja je takođe osvajala državna takmičenja i kup takmičenja. Osvojili su drugo mjesto na Balkanskom turniru u Sarajevu. Nakon toga dobija poziv od FK „Podgorica” da se priključi treninzima s prvim timom i potpiše profesionalni ugovor. Za taj klub igra dvije godine. Trenutno igra na pozajmici za FK „Arsenal” iz Tivta. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore i bio najbolji strijelac kadetske i omladinske selekcije. U reprezentaciji je uzrasta do 21. godine.

 

III RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

Fedor Žugić, III-S2

Fedor Žugić stalni je član KK ,,Budućnost” i seniorske reprezentacije. U najveće uspjehe ubraja to što je kadetski prvak Crne Gore (dva puta) kao i MVP, juniorski prvak Crne Gore, kao i MVP, dva puta seniorski i juniorski prvak Crne Gore, kao i najmlađi igrač Eurolige.

Takođe je bio učesnik Final Foura juniorske ABA lige i MVP Adidas Euroliague kampa.  

 

Marija Leković, III-S2

Marija Leković trenira košarku od svoje osme godine. Članica je KK ,,Budućnost Bemax” i seniorske reprezentacije Crne Gore.

Marija je dvostruka osvajačica Kupa Crne Gore − 2. mjesto u WABA ligi 20/21. i 1. mjesto u WABA ligi 19/20, kao i 1. mjesto na Igrama malih zemalja. Proglašena je za najbolju mladu igračicu 2019. godine.

 

Mina Novović, III-S2

Mina Novović trenira košarku od svoje osme godine. Članica je ŽRK ,,Budućnost”.

Igra za svoju generaciju, a od ove sezone i za prvi tim za koji je debitovala u Ligi šampiona. Sa svojom generacijom je na više turnira osvajala medalje, a s prvim timom Kup Crne Gore i ligu.

 

Teodora Pavićević, III-S2

Teodora Pavićević trenira košarku. Članica je košarkaške reprezentacije Crne Gore i seniorske ekipe ŽKK ,,Podgorica”.

U najveće uspjehe ubraja: 1. mjesto WABA lige, srebrna medalja na WABA ligi na 17. turniru, kao i plasman u top 4 godinu dana kasnije, dva puta osvojen Kup i dvije srebrne medalje.

 

Danilo Ivanović, III

Danilo Ivanović je košarkaš „Budućnost” i član juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore. Košarkom je počeo da se bavi sa sedam godina u školi košarke „Morača”. U ovom klubu ostaje do 14. godine i svake godine u konkurenciji velikih crnogorskih klubova osvaja medalje na državnim prvenstvima.

Nakon toga prelazi u „Budućnost” i s kadetima „Budućnosti” osvaja prvenstvo Crne Gore, a na finalnom turniru biva proglašen za MVP.

S juniorima „Budućnosti”, 2021. godine, osvaja Memorijalni turnir „Ljubo Ivanović” u Danilovgradu, gdje je proglašen za MVP. S juniorima učestvuje na turniru Euroliga Next Gen, 2021. godine u Beogradu, i osvaja 4. mjesto.

U dresu s državnim grbom, s pionirskom reprezentacijom Crne Gore osvaja 4. mjesto na prvenstvu Evrope u Sloveniji, a sa kadetskom takođe 4. mjesto na prvenstvu Evrope B divizije 2019. godine.

 

Nađa Kadović, III-S1

Nađa Kadović u prvom je timu ženskog rukometnog kluba ,,Budućnost”.

Najmlađa je igračica Lige šampiona za sezonu 2019/2020. Dobitnica je stipendije za perspektivnu igračicu 2019. Članica je reprezentacije za godište 2002/2003 i 2000/2001. Na širem je spisku seniorske reprezentacije. Nosilac je srebrne medalje na Mediteranskim igrama 2019. sa reprezentacijom 2002/2003. U timu je koji je izborio plasman za Svjetsko prvenstvo osvojenim devetim mjestom na Evropskom prvenstvu 2019. Igrala je utakmice Lige šampiona i prve crnogorske lige.

 

Anja Bojanić, III-S1

 

Anja Bojanić od svoje 8. do 13. godine trenira karate. Bila je prvak države u karateu, a nakon toga počela je da trenira rukomet, od svoje 10. godine. Sa ŽRK „Budućnost” osvojila je brojne turnire, a s reprezentacijom bronzanu medalju na Mediteranskom prvenstvu, kao i srebrnu medalju naredne godine na Mediteranskim igrama. Na Evropskom prvenstvu u Celju, 2019. godine, izborili su direktan plasman na svjetsko prvenstvo.

 

Matija Ćinćur, III-S1

Matija Ćinćur standardni je član prvog tima OK „Budućnost”, proglašen za najperspektivnijeg odbojkaša u državi. Član je mlađih reprezentativnih kategorija, a od ove godine i među igračima koji su pozvani na pripreme A selekcije, to jest seniorske reprezentacije.

 

Nemanja Božović, III-S1

Nemanja Božović član je FK „Podgorica”.

Kapiten je omladinske ekipe kluba. Stipendista je Ministarstva sporta kao talentovani fudbaler. Prošao je pionirsku i kadetsku selekciju reprezentacije Crne Gore. Trenutno je član omladinske reprezentacije Crne Gore i povremeni kapiten.

 

Marko Vučinić, III-S1

Marko Vučinić član je FK „Podgorica” i reprezentacije Crne Gore U18. Osvajač je Lige i Kupa omladinci sa FK „Podgorica”.

 

Sava Milić, III-s1

Sava Milić pionirski je šampion prvenstva i Kupa Crne Gore. Dva puta je bio kadetski vicešampion prvenstva i Kupa Crne Gore. Omladinski je jesenji prvak Crne Gore. Prvotimac je FK „Budućnost”. Reprezentativac je Crne Gore U18. 

 

Jovan Dašić, III-S1

Jovan Dašić član je prvog tima FK „Budućnost”. Nastupao je za pionirsku, kadetsku i omladinsku fudbalsku reprezentaciju Crne Gore. S pionirskim i kadetskim timovima FK „Budućnost” bio je šampion Lige CG i Kupa CG. Dva puta je šampion Prve lige CG s prvim timom FK „Budućnost”.

 

Dže

na Canović, III-S1

Džena Canović članica je Karate kluba „Budućnost” i reprezentativka Crne Gore. U 2019/20. godini osvojila 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu, a na Evropskom prvenstvu zauzela je 6. mjesto s timom. Nastupala je za tri kategorije (kadetsku, juniorsku i seniorsku) i na ostalim međunarodnim takmičenjima osvajala brojne medalje. Nosilac je crnog pojasa 2. dan.

 

Tina Dožić, III-S1

Tina Dožić prvotimka je i juniorka košarkaškog kluba „BKM”. Prošle sezone s prvim timom na Kupu Crne Gore osvojila je treće mjesto. Posljednje sezone odigrane u juniorskoj ligi osvojila je 3. mjesto.

 

Jovan Đukić, III-S1

Jovan Đukić trenira fudbal u FK „Zeta” u omladinskom timu, na poziciji veznog igrača, a povremeno trenira za prvi tim. Nastupao je više puta za omladinsku reprezentaciju Crne Gore.  

 

Tamara Raičević, III-S1

Tamara Raičević članica je RK „Zeta”, s kojim se takmiči u Drugoj crnogorskoj ligi. Učestvovala je na brojnim turnirima, takođe sa RK „Zeta”, na kojima su osvajali prestižne nagrade. Na primjer, Bijeljina Handball Cup 2019. (1. mjesto), Piramida Cup 2017. (1. mjesto), V ŽARKA kup 2017. (3. mjesto), V ŽARKA kup 2017. (1. mjesto), V ŽARKA kup 2016. (2. mjesto).

 

Andrej Minić, III-S1

Andrej Minić bio je član je OFK „Titograd”, s kojim je osvojio Ligu, a sada je član FK „Podgorica”, s kojim je osvojio Kup Crne Gore za omladince.

 

Nikolina Knežević, III-S1

Nikolina Knežević standardna je prvotimka RK „Zeta”, s kojim se takmiči u Drugoj crnogorskoj ligi. Učestvovala je na brojnim turnirima, takođe sa RK „Zeta”, na kojima su osvajali prestižne nagrade. Na primjer, Bijeljina Handball Cup 2019. (1. mjesto), Piramida Cup 2017. (1. mjesto), Feniks Kup 2017. (2. mjesto), Trofej Smederevske jeseni 2016 (2. mjesto), V ŽARKA kup 2017. (3. mjesto). Osvojila je nagrada za najbolju igračicu na turniru Bijeljina Handball Cup 2019. i nagradu za najboljeg pivota na turniru Feniks Cup Macedonia 2019. Proglašena je i za perspektivnu sportistkinju Zete za 2017. godinu.

 

Luka Drmač, III-S1

Luka Drmač pionirski je šampion prvenstva i Kupa Crne Gore (kao član FK „Budućnost”). Kadetski je šampion Crne Gore. Osvajač je bronzane medalje na međunarodnom turniru „Hristo Bonev 2019”.

 

Maša Saveljić, III-S1

Maša Saveljić članica je ženskog rukometnog kluba „Devetka”, koji se takmiči u Prvoj crnogorskoj ligi. Godine 2017. bili su prvaci Druge lige. „Devetka” je jedna je od četiri najbolje ekipe u CG koja je igrala utakmicu s prvim timom „Budućnosti”. Na turniru u Bosni i Hercegovini osvojili su 2. mjesto, a na turnirima u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Vršcu, Grudama itd. često su osvajali medalje.

 

Viktor Roganović, III-S1

Viktor Roganović član je fudbalske nacionalne reprezentacije, koja je prošla kvalifikacije na Evropskom prvenstvu i osvojila Međunarodni turnir u Međugorju.

 

DRUGI RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

Andrea Škerović, II-S2

Članica je kadetske selekcije ŽRK „Budućnost” Podgorica. U 2020. godini izabrana je za najperspektivniju mladu rukometašicu u Crnoj Gori. Standardna je članica ženske kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore. Kao članica školske ženske rukometne sekcije, osvojila je prvo mjesto na državnom takmičenju.

 

Anđela Tošković, II-S2

Članica je ŽFK „Budućnost” Podgorica. Nastupa za tri reprezentativne selekcije u ženskom fudbalu (kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj).

Prvi je strijelac nacionalnog prvenstva takmičarske 2019/20. godine. Više puta je osvajala pojedinačne nagrade kao igračica turnira i igračica utakmice.

 

Jelena Vukčević, II-S2

Članica je ŽRK „Budućnost” Podgorica. Kao perspektivna sportistkinja, stipendista je Ministarstava sporta i Rukometnog saveza Crne Gore. Nastupa za dvije rukometne reprezentativne selekcije, kadetsku i juniorsku. Kao kadetska reprezentativka, osvajačica je srebrne medalje na Mediteranskom prvenstvu. Više puta je dobijala pojedinačne nagrade na utakmicama i turnirima. Sa školskom, ženskom rukometnom sekcijom osvojila je državno prvenstvo srednjih škola.

 

Mia Ražnatović, II-S2

Mia Ražnatović je članica kadetske selekcije ŽRK „Budućnost” Podgorica. Članica je i ženske kadetske reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala nacionalno prvenstvo u svojoj kategoriji.

 

Matija Samardžić, II-S2

Matija Samardžić je reprezentativac Crne Gore u tenisu, u kategorije do 18 godina. Bio je državni prvak u tenisu pet puta. Osvajač je šest Tenis Europe turnira za igrače do 16 godina. U 2021. godini osvojio ITF turnir u juniorskoj konkurenciji.

 

Tijana Lutovac, II-S2

Tijana Lutovac je članica kadetske selekcije ŽRK „Budućnost” Podgorica. Članica je ženske kadetske reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala nacionalno prvenstvo u svojoj kategoriji. Više puta je osvajala pojedinačne nagrade i priznanja.

 

Anđela Milošević, II-S2

Anđela Milošević članica je kadetske selekcije ŽRK „Budućnost”, Podgorica, i ženske kadetske reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala nacionalno prvenstvo u svojoj kategoriji, a i dobitnica je pojedinačnih priznanja i nagrada.

 

Maša Mitrović, II-S2

Maša Mitrović je članica kadetske selekcije ŽRK „Budućnost”, Podgorica, i ženske kadetske reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala nacionalno prvenstvo u svojoj kategoriji. Dobitnica je pojedinačnih priznanja i  nagrada. Stipendistkinja je Rukometnog saveza Crne Gore.

 

Milica Pejović, II-S2

Milica Pejović, kao članica atletskog kluba „Podgorica”, prvakinja je Crne Gore u bacanju kugle u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Reprezentativka je Crne Gore u bacanju kugle. Osvajačica je brojnih medalja na Međunarodnim atletskim mitinzima.

 

Aleksa Ćetković, II-S1

Aleksa Ćetković rođen je 13. 2. 2004. u Podgorici, a prve fudbalske korake napravio je u školi fudbala „Winner” sa svega četiri godine. Od jedanaeste godine otpočeo je put kroz mlađe selekcije u FK ,,Budućnost”.

Aleksin lični doprinos je, pored vodećih pozicija na takmičenjima mlađih kategorija, prepoznat i individualnim priznanjima, poput najboljeg strijelca Đetić lige, osvojenog trofeja za najboljeg veznog igrača turnira u Sarajevu, nagrade perspektivnog sportiste Podgorice 2018. godine, koju je dodijelo Sekretarijat za kulturu i sport. Bio je osvajač Lige petlića, pionirske, kadetske, kao i drugih brojnih timskih titula... Aleksin fudbalski razvoj prati i uloga reprezentativca Crne Gore u svim kategorijama gdje je, s pozicije kapitena svoje selekcije, pozvan i za mladu reprezentaciju. 

U sezoni 2020/2021. Aleksa je sa 16 godina postao član seniorskog tima FK ,,Budućnost”, a njegov dosadašnji fudbalski put nedavno je krunisan još jednom titulom kluba za koji je i igrama i emocijama posebno vezan.

 

Amar Hot, II-S1

Amar Hot rođen je u Tutinu u Srbiji. Pohađao je Osnovnu školu „Meksiko” u Baru. Košarku trenira osam godina, a svoje prve korake u svijetu košarke napravio je u Košarkaškom klubu „Mediteran” iz Bara. Trenutno je član KK „Podgorica”, a član je reprezentacije od 2018. godine. Kao i svaki sportista, doživio je mnogo lijepih momenata, pa je sa svojom ekipom jednom osvojio prvenstvo Crne Gore, jednom završio na 2. mjestu i dva puta na 3. mjestu.

 

Anđela Savović, II-S1

Andjela Savović rođena je 13. 7. 2004 godine. Fudbal je  počela da trenira sa 14 godina, a prije toga se bavila košarkom. Počela je u ŽFK „Mladost 2015” iz Podgorice. Sa svojim klubom osvojila je kadetsku ligu i bili su prvaci u Crnoj Gori. Prvi poziv za reprezentaciju Crne Gore dobila je sa 15 godina za reprezentaciju WU-17, kadetska reprezentacija. Sada igra za omladinsku reprezentaciju WU-19. U klubu igra poziciju lijevog beka.

 

Balša Barović, II-S1

Balša Barović rođen je u Podgorici 1. 10. 2004. Fudbal je njegova najveća ljubav od ranog djetinjstva. Trenira ga od 6. godine. Član je fudbalskog kluba „Budućnost” i reprezentacije Crne Gore. Uspješan je u klubu i srećan što postiže dobre rezultate. Veoma naporno trenira, a veoma mu je bitno što od strane profesora i škole ima ogromno razumijevanje i podršku.

 

Iva Martinović, II-S1

Počela je da trenira 2014. godine u odbojkaškom klubu „Morača”, gdje i dalje igra na poziciji − srednji bloker. Prvi put je predstavljala Crnu Goru 2017. godine na Balkan kids festivalu, održanom u Podgorici. Sljedeće godine je igrala za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u Somboru 2018. Iste godine su osvojile 2. mjesto u pionirskoj ligi. Dvije godine zaredom osvojile su i turnir u Baru, na kojem je Iva 2018. godine bila MVP. Učestvovale su na dva međunarodna turnira, u Trebinju 2019. gdje su osvojile zlato, i 2020. na Palama, gdje su osvojile bronzu. Prošlu sezonu je s prvim timom bila vicešampion države, a osvojile su i srebrnu medalju Kupa Crne Gore za seniorke. Ovu sezonu završile su kao treće u seniorskoj kategoriji.

 

Ivana Šofranac, II-S1

Prve uspjehe doživjela je u osnovnoj školi. Na školskim jesenjim i proljećnim krosevima (od drugog do petog i od šestog do devetog razreda) osvajala je 1. mjesto. Nakon upisa u srednju školu, s Atletskom sekcijom učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima.

Nagrade: 2017. – osvojeno 2. mjesto na školskim sportskim igrama Podgorice (skok u dalj – djevojčice)

  1. – osvojeno 3. mjesto na školski sportskim igrama Podgorice (štafeta – djevojčice)
  2. – osvojeno 1. mjesto na školskim sportskim igrama Podgorice (skok u dalj – djevojčice)
  3. – osvojeno 4. mjesto na Državnom takmičenju u Baru (skok u dalj – djevojčice)
  4. – učesnica Podgoričkog maratona (osvojeno 4. mjesto u kategoriji žena na 5000 m)
  5. – osvojeno 2. mjesto na ,, 61 Uličnoj trci“ (1000 m – žene)

                 2019 – učesnica Lige trčanja (2. mjesto u kategoriji žena)

  1. – učesnica trke ,,Podgorička desetka“
  2. – učesnica trke ,,Fun run“
  3. – učesnica trke ,,Podgorčki maraton“

 

Marija Marsenić, II-S1

Marija Marsenić rođena je 6. 5. 2004. godine u Beranama. Trenera rukomet od svoje devete godine i sada igra, na poziciji golmana, za rukometni klub „Budućnost”. Svoje prve sportske korake počela je u rukometnom klubu ,,Bek”. Igra za rukometnu reprezentaciju Crne Gore u kategoriji za kadetkinje i juniorke.

 

Maša Kuzmanović, II-S1

Maša Kuzmanović rođena je 20. 3. 2004. u Podgorici. Trenira rukomet već sedam godina u ženskom rukometnom klubu „Budućnost”. Članica je ženske kadetske reprezentacije Crne Gore.

 

Miloš Vujović, II-S1

Krajem 2011. godine počeo je da trenira boks u bokserskom klubu „Podgorica”, u kome je i danas. Nakon nekoliko bokserskih revija i turnira, postigavši odličan rezultat 2014. godine, proglašen je za najboljeg boksera Crne Gore 2014. godine, u uzrastu pionira. Nakon toga pozvan je za reprezentaciju,  već sedam godina uzastopno, a u kojoj je bio i kapiten. Na crnogorskom prvenstvu pet puta je osvajao zlatnu medaju i jednom srebrnu, na Jadranskom biseru zlatnu medalju, na regionalnoj „Beneks ligi” proglašen je za najboljeg boksera, a imao je i niz drugih pobjeda ostvarenih van granica Crne Gore. Na turnirima i revijama proglašavan je za najboljeg tehničara, za najborbeniji meč, kao najperspektivniji bokser.

 

Nikolina Marković, II-S1

Nikolina Marković rođena je 26. 1. 2004. u Podgorici. Trenira rukomet već sedam godina u ženskom rukometnom klubu „Budućnost”. Članica je ženske kadetske reprezentacije Crne Gore.

 

Risto Pejović, II-S1

Risto Pejović počeo je trenirati fudbal sa sedam godina u školi fudbala „Elektron”. Nakon četiri godine treniranja prešao je u Fudbalski klub „Kom”, a od ove godine (2020/2021) član je podgoričke „Budućnosti”. Nagrade i priznanja: 1. mjesto na turniru u Kraljevu i priznanje za najboljeg igrača turnira 2017. godine, 1. mjesto na turniru na Zlatiboru 2018. godine, 2. mjesto na turniru u Sarajevu 2019. godine. Prvak je države 2019. godine.

 

Tijana Milačić, II-S1

 

Odbojku trenira od 11. godine u OK „Morača”, Podgorica. S klubom je osvojila srebrnu medalju na pionirskom prvenstvu 2018. godine. Osvajači su i bronzane medalje na juniorskom prvenstvu. U Kupu Crne Gore 2020. godine, sa seniorkama, osvojila je 2. mjesto. S OŠ „Dr Dragiša Ivanović” osvajala je zlatne medalje na opštinskim i državnim takmičenjima. Sa JU Gimnazija „Slobodan Škerović” osvojila je 1. mjesto na opštinskom tamičenju. Sa svojih 14 godina bila je kapiten pionirske reprezentacije Crne Gore s kojom je učestvovala na balkanskim prvenstvima. Sada je članica i kapiten kadetske reprezentacije s kojom je učestvovala na Evropskom prvenstvu za kadetkinje 2020. godine.

 

PRVI RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

Andrea Komatina, I-S2

Andrea Komatina članica je Taekwondo kluba „Olimp” iz Podgorice. Od svoje pete godine trenira taekwondo, a od trećeg razreda osnovne škole intenzivno ide na takmičenja. Osvajala je brojne medalje i u istoriji Crne Gore bila prva balkanska šampionka u kategoriji pionira. Osvojila je četiri puta balkanske medalje za svoju zemlju. Posljednja je s Balkanskog prvenstva održanog u Samokovu, Bugarska, 2019. godine, kada je osvojila odličje viceprvakinje Balkana. Nastupala je 2018. godine na Evropskom kadetskom prvenstvu u Španiji, gdje je zauzela 9. mjesto. U 2019. godini bila je jedina takmičarka iz Crne Gore na Svjetskom prvenstvu za kadete, koje se održalo u Taškentu, Uzbekistan. Na Svjetskom prvenstvu osvojila je 9. mjesto.

Višestruka je prvakinja države i proglašena za najuspješniju takmičarku u uzrasnim kategorijama kao pionirka, kadetkinja i juniorka. Odlična je učenica.

 

Mateja Popović, I-S2

Mateja Popović bavi se šahom od svoje šeste godine i trenira u šahovskom klubu „Budućnost” u Podgorici. Prvo međunarodno takmičenje koje je igrala bilo je Svjetsko prvenstvo u Grčkoj 2015. godine. Nakon toga je igrala evropska prvenstva u Češkoj 2016. godine, Letoniji 2018. godine, Albaniji 2018. godine, Slovačkoj 2019. godine i, kao članica reprezentacije do 16 godina, u Turskoj 2019. godine.

Igrala je Svjetsko školsko prvenstvo 2020. godine, gdje je ostvarila najbolji uspjeh i zauzela 10. mjesto. Prvakinja je Crne Gore za svoj uzrast od 2014. godine, a 2019. je osvojila 3. mjesto na Omladinskom prvenstvu i 4. mjesto na Seniorskom i time postala član seniorske reprezentacije.

 

Ivana Boričić, I-S3

Ivana Boričić, rođena 26. 5. 2005. godine, počela je da trenira fudbala kada je imala svega pet godina u ŽFK „Palma”. Trenira fudbal više od 10 godina. Igrala je za ŽFK „Crvena Zvezda” 2017−2018. godine.

Godine 2019. prelazi u ŽFK „Budućnost” na poziciju veznog igrača. Iste godine godine osvaja sa svojom ekipom kadetsku ligu, a godinu kasnije i jesenju titulu. Postaje kapiten WU-17 reprezentacije Crne Gore 2020. godine, a 2021. godine i član A selekcije Crne Gore.

 

Todor Bulatović, I-S3

Todor Bulatović rođen je 26. 11. 2005. u Podgorici. Trenira rukomet već sedam godina, a počeo je s osam godina u Rukometnom klubu ,,Cepelin“. Nakon Rukometnog kluba „Cepelin”, 2018. godine prešao je u Rukometni klub „Zabjelo”, u kojem je sa svojih 14 godina debitovao u Drugoj seniorskoj crnogorskoj ligi. Igra na poziciji desnog krila. Član je reprezentacije Crne Gore: U 15, U 16, U 17. Sa svojim klubom dva puta zaredom osvojio je prvo mjesto na međunarodnom turniru na Zlatiboru za 2003. godište.

 

Vuk Vuletić, I-S3

Vuk Vuletić, rođen 16. 12. 2005 godine, počeo je s treniranjem tekvondoa sa pet godina. Na Prvenstvu Crne Gore za pionire 2016. godine osvojio je  zlatnu medalju i od strane Tekvondo Saveza Crne Gore proglašen je za najboljeg pionira Crne Gore. Na Prvenstvu Crne Gore za kadete, 2019. godine, takođe osvaja zlatnu medalju i postaje drugi put prvak Crne Gore. Za reprezentaciju Crne Gore prve rezultate bilježi na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj, 2016. godine, gdje kao pionir osvaja bronzanu medalju, dok je kao kadet, 2019. godine, na Prvenstvu Balkana bio petoplasirani. Vuletić je 2019. godine osvajač srebrne medalje na bodovnom međunarodnom turnira za Svjetsku tekvondo rang listu − G1 Turnira, održanom u Bosni i Hercegovini.

Na mnogobrojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima osvojio je preko 20 medalja:  Ulcinj Trophy – 1. mjesto, Tirana Open − 2. mjesto, Tirana Cup − 3. mjesto, Šabac Open − 3. mjesto, VII Cup Crne Gore − 2. mjesto, Mostar Open − 2. mjesto, Korčula Open – 1. mjesto, Montenegro Trophy – 1. mjesto, Omega Cup – 1. mjesto, Podgorica Open – 1. mjesto, Montenegro Open – 2. mjesto, Ilidža Open – 2. mjesto, Skoplje Open – 1. mjesto. Predstavljao je Crnu Goru na Jadransko-jonskim igrama u Ankoni, koje okupljaju 16 država.

 Nosilac je majstorskog zvanja − crni pojas 1. dan i član je tekvondo reprezentacije Crne Gore.

 

Tanja Malesija, I-S3

Tanja Malesija, rođena 2. 10. 2005. godine, počela je da trenira fudbal s osam godina, u školi fudbala FK „Dadex”.

Nakon četiri godine prelazi u ŽFK „Palma” kada je 2018. godine bila pozvana za kadetsku reprezentaciju Crne Gore WU-17.

U ŽFK „Budućnost” prelazi 2019. godine, gdje osvaja Kadetsku ligu sa svojom ekipom, a godinu nakon toga i jesenju titulu sa seniorkama. U reprezentaciji Crne Gore igra na poziciji štopera.

 

Sara Abramović, I-S3

Sara Abramović je majstor karatea 1. dan, junior, crni pojas. Rođena je 15. 10. 2005. godine. Član je Karate kluba „Iskra”, Podgorica, od 2011. godine. Državni je šampion Crne Gore u disciplini borbe − kumite, u kategoriji 35 kg, na Državnom prvenstvu Crne Gore 2016. godine. Učestvovala je na Svjetskom kupu u Umagu (Hrvatska) 2019. godine i na internacionalnim i međunarodnim takmičenjima u Makedoniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini.

Kroz desetogodišnje sportsko iskustvo osvaja preko 70 medalja i 12 pehara.

 

Anastasija Begović, I-S3

Anastasija Begović, rođena 13. 2. 2005. u Podgorici, počela da trenira košarku sa sedam godina u ŽKK „Budućnost”. S mlađom kadetskom selekcijom osvojila je bronzanu medalju 2016/2017. godine, zlatnu medalju s pionirskom selekcijom 2016/2017, srebrnu medalju za pionirsku selekciju 2017/2018, zlatnu medalju za kadetsku selekciju 2017/2018, zlatnu medalju sa juniorskom selekcijom 2018/2019. i zlatnu medalju sa kadetskom selekcijom 2019/2020. godine.

Sa seniorskom selekcijom osvojila je Prvenstvo i Kup Crne Gore 2018/2019, Kup Crne Gore 2019/ 2020. i Kup Crne Gore i Prvenstvo 2020/ 2021.

Takođe, Anastasija Begović je svojim zalaganjem na terenu i trudom pokazala da je veoma talentovana. Kao takva, posvećena košarci i uzorna sportistkinja, pozvana je da igra za kadetsku reprezentaciju, kao i za juniorsku reprezentaciju, gdje je ostvarila veoma lijepe uspjehe u Bugarskoj.

 

Kristina Čepić, I-S3

Kristina Čepić rođena je 24. 1. 2005. u Podgorici. Počela je da trenira džudo sa šest godina u džudo klubu „Nenad Sinanović”. Prvi veliko uspjeh desio se 2014. godine kada je ponijela titulu prvakinje u džudou, koju i danas održava. Godine 2016. sa svojim klubom postiže dobre rezultate u Makedoniji, gdje osvaja 2. mjesto i nedugo poslije toga postaje dio reprezentacije Crne Gore.

 

Jovan Kecojevic, I-S1

Fudbaler je FK „Kom”. Nastupa za omladinsku ekipu (2002/2003) gdje je standardan igrač. Osvajač je mnogih medalja na državnim i međunarodnim turnirima, kao što su: Dadex kup, Zlatica kup, međunarodni turnir „Dragan Malce”, na kojem je dobio trofej za najboljeg odbrambenog igrača na turniru. Osim toga, na turniru Zlatica kup proglašen je za najboljeg sveukupnog igrača turnira.

Dva puta je nastupao za seniorsku ekipu svoga kluba, gdje je na jednoj utakmici upisao i asistenciju. Što se tiče inostranih dostignuća, može se spomenuti boravak u FK „Partizan” iz Beograda, gdje je takođe odigrao dvije utakmice i ostavio dobar utisak.

Jovan je i stalni član kadetske reprezentacije Crne Gore U-16 i U-17, gdje takođe ostvaruje zapažene rezultate.

 

Strahinja Tešović, I-S1

Fudbaler je FK „Mladost” iz Danilovgrada. Rođen je u Kotoru, pa je svoje prve fudbalske korake počeo u školi fudbala u Budvi. Kao najbolji igrač i strijelac Južne regije, 2018. godine pozvan je u reprezentaciju Crne Gore u tom uzrastu, gdje se i sad nalazi kao standardni igrač u prvoj postavi, kadetskog uzrasta, našeg nacionalnog tima.

Stigao je i do FK „Partizan” iz Beograda, gdje je ostavio dobar utisak na tamošnje trenere i dobio poziv da ih opet posjeti. Dobija poziv od FK „Budućnost” iz Podgorice. U tom klubu je zadovoljio tadašnjeg i sadašnjeg trenera Milana Radulovića, koji je, napuštajući FK „Budućnost”, vidjevši Strahinjin potencijal, predložio da pređe u FK „Mladost”, koji će on voditi, a gdje se i trenutno nalazi. Nastupa za omladince (2002/2003) tog kluba, a odigrao je i nekoliko utakmica za seniore. Važno je istaći da je na derbiju za seniorsku ekipu postigao i gol. 

Osvajač je mnogih medalja na raznim turnirima, proglašavan za najboljeg strijelca i igrača, o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja koja posjeduje.

 

ODJELJENJA OPŠTE GIMNAZIJE

 

U Gimnaziji „Slobodan Škerović” trudimo se da pružimo sveobuhvatno obrazovanje – intelektualno, estetsko i fizičko – što zahtijeva odgovarajuće proporcije između raznih disciplina. Sportski uspjesi učenika koji pohađaju opštu gimnaziju upravo pokazuju kako se može uzgajati svestranost i kvalitet u raznim oblastima. Ponosni smo na njihovu želju da uz sve zahtjevne obaveze gimnazijskog programa uspijevaju da savladavaju izazove i na drugim poljima.

 

IV RAZRED 

 

Marko Žižić, IV-J

Marko Žižić, rođen 19. 11. 2002. god. u Podgorici, od malih nogu se počeo baviti sportom. Ljubav prema borilačkim vještinama javila se 2009. godine, kada je odlučio upisati se u džudo klub. Džudo mu je i danas bazični sport. Već prva medalja, i to zlatna, stigla je s prvenstva države, nakon svega dva mjeseca treniranja. Pored sportskih dostignuća, pokazao se i na polju školskih uspjeha i tako završio devetogodišnje školovanje kao dobitnik diplome „Luča”.

Školske 2016/17. godine izabran je za najboljeg đaka i sportistu od 163 osnovne škole Crne Gore, u organizaciji Komercijalne banke AD Budva. Godine 2018. izabran je među 20 najboljih osnovaca i srednjoškolaca i pozvan od strane Univerziteta Donja Gorica da učestvuje na kampu za talente. Školske 2017/18. dobio je nagradu za najbolje učenike Crne Gore od strane Ministarstva prosvjete iz Fonda za kvalitet i talente i tako krunisao svoj mukotrpni rad i zalagenje u školi i van nje. Godine 2020. izabran je među 50 najboljih srednjoškolaca od strane Ministarstva odbrane i tako obezbijedio učešće na Ljetnji vojni kamp 2020. Školske 2019/20. godine ponovio je svoj uspjeh i ponovo dobio nagradu Ministarstva prosvjete za najbolje učenike Crne Gore.

Trenuno je zvanični prvak Crne Gore i standardni reprezentativac u dva sporta, džudo i džiu džici.

Pored navedenih sportova, takođe je vičan Brazilskoj džiu džici (u kojoj je osvojio zlatnu medalju na otvorenom Balkanskom prvenstvu 2015. godine), a rekreativno se bavi triatlonom i nastupa na atletskim takmičenjima. Posjeduje preko 120 medalja, pehara, sertifikata i potvrda.

Reprezetativac je u dva sporta, sa zapaženim rezultatima uz priznanja JUDO i JU JITSU saveza Podgorice i Crne Gore za postignute rezultate od 2013. do 2020.godine. Više od 20 puta je bio prvak države u sportovima koje trenira. Pobjednik je i nosilac medalja s mnogih inostranih međunarodnih turnira. Posljednja medalja je sa Međunarodnog turnira u džudou je u BiH, na kojem je učestvovalo 1400 takmičara iz 39 zemalja, gdje je zauzeo prvo mjesto u kategoriji do 55 kg. 

Jedne od najznačajnijih medalja su dvije zlatne i srebrna sa Svjetskog kupa (World Cup) u džiu džici koje se održalo u Splitu.

Nastupio je na zvaničnom prvenstu Evrope u džiu džici, 2018. godine, koje se odžalo u Italiji, i svoj nastup završio na 5. mjestu, što je izuzetan uspjeh, i tako je do kraja 2019. bio sedmi na svjetskoj rang listi (World JuJitsu ranking list) za kadete do 55 kg i 9. za juniore do 56 kg.

Aktivni je član đačkog parlamenta, kluba talentovanih učenika gimnazije „Slobodan Škerović“, ekološke sekcije, atletske sekcije, sekcije iz fizike i biciklističke sekcije.

 

 

Danilo Vujović, IV-D

Danilo Vujović, rođen 21. 12. 2001. godine, fudbalom se bavi od djetinjstva. U OFK Titogradu, u omladinskoj školi, proveo je sedam godina i bio standardni član svake generacije, a posljednje sezone i kapiten omladinske ekipe.

Trenutno igra u seniorskoj reprezentacji i nastupa za FK „Mladost Lješkopolje”, koje želi da se plasira u viši rang takmičenja. Igra na poziciji veznog igrača.

Osvojio je 2. mjesto na turniru u Paraćinu s kadetskom selekcijom „Titograda”, 2. mjesto na turniru u Podgorici s istom selekcijom i 1. mjesto u mini ligi za omladince.

 

III RAZRED

 

Sara Arifović, III-B

Sara je juniorska reprezentativka Crne Gore u izvođenju formi (poomsae). Rođena je u Podgorici 19. 2. 2003. godine. Taekwondo je počela trenirati 2011. godine, s nepunih osam godina. Sara je za internacionalno majstorsko zvanje položila u aprilu 2016. godine (crni pojas 1. dan). Od strane TKDSCG-a do sada je dva puta birana za najbolju takmičarku Crne Gore u tehničkoj disciplini izvođenja formi (poomsae) i to:

- najbolja kadetkinja Crne Gore za 2016. godinu,

- najbolja juniorka Crne Gore za 2018. godinu.

U 2019.godini je viceprvakinja Crne Gore u svojoj uzrasnoj kategoriji i prvakinja Balkana u kategoriji tim. Pored ovih uspjeha, Sara je od 2012. godine išla na više takmičenja na kojima je osvajala brojna priznanja i medalje (zlate, srebrne i bronzane).

 

Ognjen Perunović, III-I

Ognjen Perunović član je seniorskog tima Odbojkaškog kluba „Budućnost Volley“, kao i kadetskog i juniorskog tima istog kluba. Dugogodišnji je član pionirske reprezentacije Crne Gore.

Sa OK „Budućnost Volley” postigao je značajne rezultate: zlato na pionirskom prvenstvu Crne Gore (2017), bronza na pionirskom prvenstvu Crne Gore i zlato na kadetskom prvenstvu Crne Gore (2018), bronza na pionirskom prvenstvu Crne Gore i zlato na kadetskom prvenstvu Crne Gore (2019), bronza na kadetskom prvenstvu Crne Gore i zlato na juniorskom prvenstvu Crne Gore (2020) i srebro na Kupu Crne Gore i srebro na seniorskom prvenstvu Crne Gore (2021).

Postiže odličan uspjeh svake godine, s prosjekom 5,0.

 

II RAZRED

 

Dino Arifović, II-L

Dino Arifović je nosilac internacionalnog crnog pojasa 1. dan (kukkiwon). Rođen je u Podgorici 20. 1. 2004. godine. Taekwondo je počeo trenirati 2011. god. s nepunih sedam godina. Za internacionalno majstorsko zvanje polaže, uz sestru Saru, u aprilu 2016. godine kod V. Majstora Kwang Bae Leea (crni pojas, 9. dan).

Već od Kupa Crne Gore (oktobar 2011) takmiči se u obje sportske discipline, i u formama i u borbama. Konstantno je bio u vrhu u svojoj uzrasnoj kategoriji. Od 2015. godine opredijelio se za takmičenja samo u borbama i već u drugoj polovini 2016. godine postao je reprezentativac Crne Gore u kadetskoj kategoriji (-57 kg). Za reprezentaciju je nastupio već 2016. godine na Balkanskom šampionatu (Dupnica, Bugarska) gdje je zaustavljen u ¼ finala. U svojoj prvoj godini kao juniora, 2019. godine, na Balkanskom prvenstvu (Samokov, Bugarska), takođe je zaustavljen u ¼ finala. Tri godine zaredom je prvak Crne Gore, i to 2017. i 2018. u kadetskoj (+65kg), a 2019. godine u juniorskoj kategoriji (-78kg). Na osnovu svojih rezultata u 2018. godini, od strane TKDSCG-a izabiran je za najboljeg kadeta Crne Gore u sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) za 2018. godinu. U 2019. godini je na osnovu rezultata bio i stipendista Ministarstva sporta i mladih.

 

Vasilije Perović, II-L

Vasilije Perović član je karate reprezentacije Crne Gore. Osvajač je brojnih medalja i priznanja, kako domaćih, tako i internacionalnih. Prvak je Crne Gore u kategoriji kadet kate za 2018. i 2019. godinu. Osvojio je 1. mjesto u kategoriji ekipno kadeti − juniori (2019), 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu pojedinačno, kategorija kadeti kate (2019).

Učestvovao je na Evropskom prvenstvu u Danskoj kategorija kadeti (2019), na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj kategorija kadeti (2020), na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Čileu kategorija kadeti (2019), kao i na svjetskim ligama koje su održane u Umagu, Hrvatska. Na Svjetskoj ligi koja je održana u Sofiji, 2018. godine, osvojio je 5. mjesto, pobijedivši u četiri meča.

Godine 2019. proglašen je za najboljeg mladog karatistu u kategoriji kate za Crnu Goru.

 

Lana Pavićević, II-J

Lana Pavićević, članica kadetske ekipe ŽRK ,,Budućnost”, standarna je članica ženske kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala prvenstava u svojoj kategoriji. Na brojnim utakmicama osvajala je pojedinačna priznanja i nagrade. Kao članica školske ekipe u ženskom rukometu, bila je državni prvak na prvenstvu srednjih škola.

 

Relja Šćepanović, II-B

Relja Šćepanović, crnogorski teniser, rođen je 1. 12. 2004. u Podgorici. Tenisom se bavi od svoje devete godine u klubu „Nec”, gdje je imao zapažene rezultate. Sa 12 god odlazi na Akademiju „Giljermo Villas” na Majorci (Španija). Kasnije prelazi  na Akadimiju „Eminent” (Podgorica), gdje i sada trenira.

Prvu medalju je osvojio u Bijelom Polju, a zatim u Beranama, Nikšiću i Podgorici. Zlatnu medalju osvojio je na Crnogorskim sportskim igrama 2019. godine. Na Zeta Open došao je do polufinala u junu  2020. godine.

 

Ivana Vujadinović, II-B

Ivana Vujadinović članica je kadetske ekipe ŽRK „Budućnost”. Standardna je članica ženske kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore. Dva puta je osvajala nacionalna prvenstva u svojoj kategoriji. Na brojnim utakmicama osvajala je pojedinačna priznanja i nagrade.

Kao članica školske ekipe u ženskom rukometu, bila je državni prvak na prvenstvu srednjih škola.

 

Nemanja Aleksić, II-H

Trenira džudo, BJJ (brazilsku džiu džitsu) i džiu džitsu sedam godina. Bio je na raznim takmičenjima, a najveći uspjeh mu je prvo mjesto u svijetu u BJJ-u. Takmičenje se održalo u Splitu 2019. godine. Na Youtube kanalu Jokmanović Martial Arts Academy nalaze se njegove borbe. Ima ukupno 84 medalje. U džudu i džiu džiutsi ima braon pojas, a u BJJ-u ima plavi pojas.