Copyright 2021 - Custom text here

USPJEŠNI SPORTISTI

SPORTSKA ODJELJENJA

 

Osnivanja specijalističkih sportskih odjeljenja u Gimnaziji „Slobodan Škerović” pokazalo se kao ideja koja je doživjela svoju punu afirmaciju kada se na jednom mjestu poređaju svi sportski uspjesi naših učenika. Njihovo bavljenje kolektivnim i pojedinačnim sportovima, treninzi za reprezentacije Crne Gore i učešće na mnogobrojnim takmičenjima i turnirima nijednog trentka nisu narušili njihovu ulogu učenika Gimnazije niti narušili balans između ličnog ulaganja u sport i obrazovanje.

 

IV RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

 

Vasilije Mićunović, IV-S2

Rođen je 26. 8. 2002. god. u Podgorici. Svoju sportsku karijeru počeo je sa svega pet godina kao član karate kluba „Seiken”. Nekoliko godina kasnije postaje član karate kluba „Budućnost”. Član je karate reprezentacije Crne Gore. Do sada je pet puta bio državni prvak, jednom državni vice prvak. Bio je učesnik na Evropskom prvenstvu u Sočiju (Rusija) i Sofiji (Bugarska). Učestvovao je na I svjetskoj Premijer ligi u Veneciji, na sedam balkanskih prvenstava, što u pojedinačnoj, što u ekipnoj konkurenciji.

 

Osvajač je brojnih internacionalnih prvenstava širom Evrope. Nosilac je crnog pojasa 2. dan.

 

 

Danilo Dubak, IV-S2

Danilo Dubak, rođen 4. 10. 2002. godine, već pet godina član je seniorske ekipe OK „Budućnost”.

Igrao je evropske kupove s ekipom OK „Budućnost”. Višestruki je prvak Crne Gore u svim mlađim kategorijama OK „Budućnost”. Prošao sve uzraste crnogorskog nacionalnog tima kroz balkanska prvenstva i kvalifikacije za evropska prvenstva:

 

- 2019. godine šampioni Balkana s generacijom 99. godište i mlađi

- 2017. godine bronza na Balkanskom prvenstvu sa generacijom 1997. godište i mlađi

- 2019. godine pripreme seniorske reprezentacije

- 2021. poziv za seniorsku reprezentaciju Crne Gore.

 

 

Bogdan Obradović, IV-S2

Bogdan Obradović standardni je fudbalski reprezentativac Crne Gore. U mlađim kategorijama nastupao je za FK „Budućnost” i bio kapiten svoje generacije. Sa 15 godina, kao  jedan od najmlađih fudbalera, potpisao je stipendijski ugovor. Ima preko 30 nastupa u državnom dresu Crne Gore. Sa 17 godina nosio je grb prvog tima FK „Budućnost”, a sa 18 godina nastupa za prvi tim FK „Iskra”.

 

Jelena Peruničić i Vasilije Peruničić, IV-S2

Blizanci Jelena i Vasilije Peruničić uspješno treniraju taekwondo više od 10 godina. Članovi su reprezentacije Crne Gore od svoje dvanaeste godine. Treniraju u Taekwondo klubu „Olimp” kod trenera Balše Radunovića.

Vasilije je osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za kadete – prve evropske medalje za taekwondo u Crnoj Gori. Osvajač je i medalja sa G1 turnira, kao i zlatne medaje na Balkanskom prvenstvu.

Jelena je osvojila zlato na Balkanskom i bodovnom turniru u Zagrebu, kao i srebrne medalje na G1 turniru u Beogradu.

Oboje su više godina uzastopno prvaci Crne Gore i proglašeni su za najbolje juniore. Trenutno su članovi seniorske reprezentacije.

 

 

Lana Savović, IV-S2

Lana Savović rođena je 20. 2. 2002. godine u Podgorici. Završila je Osnovnu školu ,,Milorad Musa Burzan” s diplomom ,,Luča”. Trenutno je maturantkinja Gimnazije ,,Slobodan Škerović” u sportskom odjeljenju IV-S2 i ima odličan uspjeh.

Od svoje desete godine trenira odbojku. Član je juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore. S kadetskom reprezentacijom osvojila je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu 2018. godine u Đakovici.

 

Stefan Vukčević, IV-S2

Stefan Vukčević je svoju košarkašku karijeru započeo s osam godina u klubu „Play Off”.  Sa 13 godina dobio je poziv iz košarkaškog kluba „Real Madrid”, gdje ubrzo potpisuje ugovor na četiri godine. Seli se u Madrid gdje nastavlja košarkašku karijeru i školovanje. Već prve godine sa KK „Real Madrid” osvojio je dva najbitnija turnira, kup i prvenstvo Španije. Sljedeće dvije godine osvaja oba prvenstva Španije u dresu KK „Real Madrid”. Svoju posljednju sezonu u KK „Real Madrid” završio je uz osvojeni turnir Eurolige u Minhenu nakon kojeg se vraća u Podgoricu.

Nastupao je za reprezentaciju Crne Gore, uzrast do 14 i do 16 godina, osvojivši četvrto mjesto i nagradu za najbolju petorku turnira. Trenutno igra za KK „Podgorica”.

 

Katarina Džaferović, IV-S1

Rukomet trenira od 2012. godine. Za najperspektivnijeg sportistu Podgorice proglašena je 2017, a 2019. za najbolju mladu rukometašicu. Igra u ŽRK „Budućnost” koji igra Ligu šampiona i reprezentativka je Crne Gore. U martu 2021. godine sa svojom ekipom je izborila plasma na Olimpijske igre u Tokiju.

 

Anastasija Krivokapić, IV-S1

Svoje prve rukometne korake napravila je s osam godina u Rukometnoj akademiji ,,Đukanović”. Nakon toga je postala članica ŽRK „Budućnost”. Od ove sezone igra za prvi tim, za koji je debitovala u Ligi šampiona. Sa svojom generacijom je na više turnira osvajala medalje. Stalni je član reprezentacije (svoje generacije), s kojom je bila na Mediteranskom i na kadetskom Evropskom takmičenju.

 

Danilo Kojičić, IV-S1

Od početka karijere igra za KK „Budućnost”, u kojem je stasao kao igrač. U selekcijama junior, pionira i kadeta osvojio je crnogorsko prvenstvo. Svojim najvećim uspjehom smatra debitovanje za prvi tim KK „Budućnost Voli” u Euro kupu u sezoni 2020/21. Najbolji turnir na kojem je nastupao kao igrač bila je Aba Liga U19. Kao igraču, najveća čast mu je bio poziv da igra za reprezentaciju svoje zemlje, za koju, nažalost, nije mogao da zaigra zbog povrede.

 

Gordana Marsenić, IV-S1

Rukometom je počela da se bavi u rodnim Beranama, gdje je završila osnovnu školu, nakon čega dolazi u Podgoricu i postaje dio mlađih selekcija „Budućnosti”. Član je državnog tima s kojim ima srebrnu medalju s Mediteranskih igara. Sa svojom generacijom je 2019. godine ostvarila zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina, na kojem je Crna Gora zauzela 9. mjesto. Iznenada je dobila priliku da postane dio prvog tima „Budućnosti” i da tako mlada zaigra u Ligi šampiona.

 

Jovana Kadović, IV-S1

Trenira u ŽRK „Budućnost”. Rukometom se bavi od 2013. godine, pozicija golman.

Prvom timu priključena je od januara 2021. godine. Kapiten je ženske juniorske reprezentacije Crne Gore. S reprezentacijom je osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu. Na različitim regionalnim turnirima  bila je proglašavana pet puta za najboljeg golmana. Igra Prvu crnogorsku ligu sa svojom generacijom. Prošle godine bila je učestik EHF kupa.

 

Vuk Dapčević, IV-S1

Fudbal je počeo da trenira sa šest godina. Sa 12 godina dobio je poziv iz FK „Budućnost” da dođe na probne treninge, jer se formirala nova najmlađa generacija „Budućnosti”. U FK „Budućnost” proveo je pet i po godina i bio je kapiten svoje generacije. Svake godine su bili prvaci države. Igrao je i za stariju generaciju, koja je takođe osvajala državna takmičenja i kup takmičenja. Osvojili su drugo mjesto na Balkanskom turniru u Sarajevu. Nakon toga dobija poziv od FK „Podgorica” da se priključi treninzima s prvim timom i potpiše profesionalni ugovor. Za taj klub igra dvije godine. Trenutno igra na pozajmici za FK „Arsenal” iz Tivta. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore i bio najbolji strijelac kadetske i omladinske selekcije. U reprezentaciji je uzrasta do 21. godine.

 

III RAZRED – SPORTSKA ODJELJENJA

 

Fedor Žugić, III-S2

Fedor Žugić stalni je član KK ,,Budućnost” i seniorske reprezentacije. U najveće uspjehe ubraja to što je kadetski prvak Crne Gore (dva puta) kao i MVP, juniorski prvak Crne Gore, kao i MVP, dva puta seniorski i juniorski prvak Crne Gore, kao i najmlađi igrač Eurolige.

Takođe je bio učesnik Final Foura juniorske ABA lige i MVP Adidas Euroliague kampa.  

 

Marija Leković, III-S2

Marija Leković trenira košarku od svoje osme godine. Članica je KK ,,Budućnost Bemax” i seniorske reprezentacije Crne Gore.

Marija je dvostruka osvajačica Kupa Crne Gore − 2. mjesto u WABA ligi 20/21. i 1. mjesto u WABA ligi 19/20, kao i 1. mjesto na Igrama malih zemalja. Proglašena je za najbolju mladu igračicu 2019. godine.

 

Mina Novović, III-S2