Онлајн семинар „Улога родитеља у креирању подстицајног школског окружења“ одржан је 28. јануара и 4. фебруара 2024. године за 47 полазника из Гимназије „Слободан Шкеровић”. Организатор семинара је Гимназија у сарадњи са Заводом за школство Црне Горе.

Учесници су током одржавања обуке активно учествовали и успјешно реализовали све планиране задатке и активности. Истицали су квалитет и студиозност садржаја обуке, предлога за реализацију родитељских састанака и начина рјешавања конфликтних ситуација, као и предлога за побољшање комуникације с родитељима.

Водитељке семинара Јелена Пачариз и Нада Митровић уложиле су посебан труд да све колеге савладају садржај обуке. Оспособљени су за препознавање и разумијевање различитих васпитних родитељских стилова, као и за разумијевање улоге родитеља у креирању подстицајног школског окружења. Рад је био изузетно динамичан.

Током реализације обуке доминантан фокус водитеља програма био је на подстицању развоја толеранције на погрешке у васпитању дјеце које уочавају наставници, у сарадњи с родитељима. Водитељи су личним примјером подстицали креативно окружење за рад.