Profesorica engleskog jezika mr Nataša Bešović održala je ugledni čas pod nazivom: „Yes we can – cook” u odjeljenjima III-n i IV-6 (smjer kulinar).

Cilj časa je bio holistički pristup nastavnom procesu kroz korelaciju i timsku nastavu. Na samom početku učenici su upoznati s legendama o porijeklu nekih naših i inostranih poslastica, a zatim su prezentovane interesantne činjenice iz života poznatih ličnosti i o njihovim navikama u pripremi hrane. Nakon toga, učenice III-n odjeljenja prisutnima su predstavile svoje viđenje zadate teme. Da ovo nije bio jedan običan čas engleskog jezika, govori činjenica da se cjelokupan događaj odvijao u Školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić”, gdje je „mala sala″ zaista bila mala da primi sve zainteresovane učenike, profesore i goste. Učenice su svojim prezentacijama oduševile sve prisutne, kako poznavanjem engleskog jezika, tako i svojom elokventnošću i elegancijom. Na samom kraju časa profesorica Bešović je podsjetila da časovi korelacije doprinose kvalitetu nastavnog procesa i pozvala prisutne da prisustvuju i oglednom času koji je uslijedio.

Učenici odjeljenja III-n u praksi su primijenili stečeno znanje, što je bio i cilj ovog oglednog časa, a samim tim i jedan interesantan način učenja stranog jezika i sticanja novog znanja. Uz pomoć svojih drugara iz odjeljenja IV-6, smjer kulinar, učenici su pripremali različite poslastice i objašnjavali proces pripreme koristeći odgovarajuću kulinarsku terminologiju na engleskom jeziku. Veliku zahvalnost dugujemo upravi Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić″, prisutnim kolegama, prijateljima i, naravno, profesorici kuvarstva Jeleni Jovićević i njenom odjeljenju, koji su nesebično podijelili svoje bogato znanje s gimnazijalcima i učinili da ovaj prvi korak saradnje i korelacije između ova dva predmeta bude izuzetno uspješan.