U utorak 11. decembra, u Gimnaziji „Slobodan Škerović” održan je panel „Moje vrijednosti i vrline”, s ciljem da se aktualizuje vaspitna uloga škole kroz prepoznavanje i isticanje vrijednosti i vrlina koje su važne u obrazovanju i vaspitanju današnjih mladih.

Prisustvovali su učenici, nastavnici, stručni saradnici i direktori iz četiri gimnazije – učesnice u projektu „Moje vrijednosti i vrline“ (Gimnazija „Slobodan Škerović“ - Podgorica, Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“ - Danilovgrad, Gimnazija „Niko Rolović“ - Bar, Gimnazija „Panto Mališić“ - Berane), kao i učenici iz podgoričkih osnovnih škola. Takođe, prisustvovali su članovi Projektnog tima „Moje vrijednosti i vrline“, predstavnici UNICEF-a i roditelji učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“. Poslije simulacija časa:  „Čas koji (ne)volim”, dijaloga publike i izvođača, panel diskusije s direktorima i nastavnicima, zaključke i preporuke iznijela je Zoja Bojanić-Lalović, direktorka JU Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Čule su se zanimljive, inspirativne, korisne poruke, primjeri dobre prakse i saglasnost da je glavna uloga škole da iz nje izađu dobri ljudi.