Međunarodni festival dokumentarnog filma „UnderhillFest”, уз подршку компаније One и Филмског центра Црне Горе, и ове године је организовао „Teen Docs” – бесплатну школу документарног филма за ученике и ученице средњих школа међу којима је Гимназија „Слободан Шкеровић” имала своје представни-ке/це:

 

  1. Филип Фемић, IV-E2
  2. Нађа Станић, III-Г
  3. Душан Марковић, I-Е2
  4. Ирина Радуловић  I-Е2
  5. Радивоје Дурутовић, II-О
  6. Таида Капетановић, I-Е2
  7. Хелена  Жижић, III-Д
  8. Матија Радичевић, III-Н
  9. Јелена Станишић, III-Е3

 

Школа је одржана 3. и 4. јуна (теоријски дио) и 9, 10. и 11. јуна (снимање филма). Предавачи су ове године били Вук Перовић, филмски критичар и селектор „UnderhillFesta”, Младен Ивановић, филмски редитељ, Дмитар Јањушевић, магистранд монтаже на ФАМУ у Прагу и Иван Чојбашић, директор фотографије и редитељ.

Школа „Teen Docs” је замишљена да средњошколце и средњошколке упозна са свијетом документаризма у жељи да им отвори врата једног новог изузетно креативног свијета. Тако су, након два веома занимљива предавања из теорије филма, ови млади људи снимали кратке документарце који су били приказани 15. јуна, на затварању 14. „UnderhillFesta” у Његошевом парку у Подгорици. Тим подгоричких гимназијал-аца/ки предводиле су професорице Гордана Вучинић и Ивана Вујовић.