Na osnovu memoranduma o saradnji između Gimnazije „Slobodan Škerović“ i JU Ratkovićeve večeri poezije, organizovan je program u Bijelom Polju pod nazivom „Susret u kratkoj priči – gimnazijalci čitaju“ između učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Gimnazije „Miloje Dobrašinović“.

Nakon prijema u bjelopoljskoj Gimnaziji, koji je upriličio direktor Nebojša Rovčanin, u Kući Rista Ratkovića predstavljeno je šest najboljih priča. Učenici su razmijenili mišljenja i iskustva o pročitanim pričama. Cilj manifestacije bio je da učenici savladavaju anantomiju žanra kratke priče i upoznaju se s onim što je čini. Osim toga, ovo je bila dobra prilika za druženje i razmjenu iskustava gimnazijalaca. Očekujemo da ovakvi susreti postanu tradicija, ne samo između ove dvije škole, nego i ostalih škola u Crnoj Gori.

Manifestaciji su prisustvovali učenici naše škole Sofija Kirsanov, Nađa Lalović, Maša Radenović, Luka Čelebić, Petar Vlahović, a putem aplikacije Zoom priključila se Anđelika Ivanović. U njihovoj pratnji bili su mentori koji su i pripremali tekstove s učenicima ‒ Maja Sekulović i Radoman Čečović.