Članovi Eksperimentalne sekcije, predvođeni profesorima Nelom Dubak i Milisavom Šćepanovićem, predstavili su rezultate rada svoje sekcije u okviru online javnog časa. Na času, održanom u srijedu, 12. maja, učenici su nam, nizom eksperimenata, na magičan način objasnili razne pojave u fizici.

  Nemanja Čađenović objasnio je statički elektricitet i izveo ogled sa slamčicom, nakon čega je Aleksa Jovanović dopunio izlaganje i izveo ogled s mjehurićima. Slađana Vlahović je ukazala na razliku pritisaka i izvela ogled sa svijećom i vodom, dok je Matija Babić na istu temu izveo ogled sa čašom i svijećom, pri čemu je podigao tacnu naopačke. Teodora Đuričković objasnila nam je stvaranje vakuuma u tegli izvodeći ogled kada tegla usisava balon, dok je Tea Bojović izvela ogled sa čašom i vodom kada su okrenuti naopačke, ukazujući na sukob hidrostatičkog i atmosferskog pritiska. Luka Aničić je, da bi objasnio pritisak čvrstih tijela, prikazao krevet od eksera, a Marija Boljević je izvela ogled sa čašom, vodom i slamčicom objašnjavajući atmosferski pritisak. Ana Lazović je izvela ogled „duh u čaši“ gaseći plamen pomoću CO2 od šumećih tableta, dok je Miljan Dejanović prikazao savijanje svjetlosti izvodeći ogled s laserom i vodom. Na kraju časa, Manja Dragojević je, uz pomoć plazmene kugle, objasnila princip rada Tesline kugle. Času su prisustvovale kolege iz Aktiva fizike, kao i pedagogica Vanja Rakočević.

Članovi Astronomske sekcije, sa svojim mentorima Suzanom Vujošević i Vladimirom Popovićem, održali su javni čas na temu „Razvoj univerzuma i naš Sunčev sistem“ i predstavili rezultate rada svoje sekcije u subotu, 15. maja, u svečanoj sali Gimnazije. Na početku časa Lana  Lješković je prezentovala Sunčev sistem koji su napravili učenici, vodeći računa o dimenzijama planeta. Nakon toga, profesorica Suzana Vujošević i učenici Mirko Dragojević i Petar Raičević upoznali su publiku s osnovnim pojmovima iz astronomije. Profesor Vladimir Popopvić je s učenicima Aleksom Šćepanovićem, Ognjenom Mitrovićem i Tihomirom Miladinovićem govorio o „Velikom prasku“ i nastanku zvijezda. Uslijedila je prezentacija planeta, unutrašnje planete prezentovali su: Maša Boljević, Tijana Dragović, Lana Lješković, Petar Pješčić, Nastasija Novović, Sofija Milaković i Đina Šišević, dok su spoljašnje planete prezentovali: Boris Mugoša, Mina Brajović, Ena Kujović, Teodora Popović, Luka Ojdanić i Valentina Špirić. Času su prisustovali direktorica Zoja Bojanić-Lalović, koleginica Jadranka Radović, roditelji, ali i studenti sa PMF-a i ETF-a, od kojih su neki i naši bivši učenici. Astronomci su uspjeli da prikažu samo jedan mali dio svega onog šta su radili i naučili u posljednje dvije godine. Na kraju časa organizovan je i kviz kako bi se provjerilo znanje publike.