Дан школе још један је доказ да се идеје наших ученика и запослених с лакоћом, уз позитивну енергију, спроводе у дјело.

Наш рад не тиче се само образовања, већ обухвата све оно што је људско у нама. Само овакав приступ доводи до напретка у коме подједнако узрастају и ђаци и професори.

Управо тако било је и у понедјељак, 20. фебруара, на прослави 116. рођендана Гимназије, када је поезија показала своју моћ. Кроз програм „Стих је загосподарио свијетом”, који су реализовали професори црногорског‒српског, босанског, хрватског језика и књижевности Марко Спаић и Љиљана Батрићевић, гледаоци су имали прилику да помоћу стиха пропутују књижевношћу ‒ од Хомера до данас. Посебан утисак на присутне оставио је музички дио програма за који је била задужена професорица музичке умјетности Дарија Шћепановић. Пјевајући познате нумере, хор и солисти, уз инструменталну пратњу, учинили су да једна од најзначајнијих особина стиха, музикалност, допре до свих посјетилаца у сали, те да он, ако је сваки човјек микрокосмос, и заиста завлада свијетом.

Лијепе утиске употпунили су и школски часописи „Знак” и „Кораци” које су гости могли узети у холу испред библиотеке, као и изложба ученичких радова коју су припремиле професорице из Актива ликовне умјетности.