U utorak, 14. marta, 500 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu, ambasade Francuske u svijetu organizovale su dvadesetčetvoročasovnu sportsku štafetu koja je prešla pet kontinenata i obuhvatila sve vremenske zone na planeti.

Tim povodom Ambasada Republike Francuske u Crnoj Gori upriličila je u parku Gorica događaj „Sport i frankofonija”, koji je okupio oko 80 podgoričkih srednjoškolaca koji uče francuski jezik. Među učesnicima bio je i značajan broj učenika naše škole koji su ostvarili zapažene rezultate. U muškoj konkurenciji, učenik Đorđije Dulović (II-E3) bio je prvi, dok je Marku Terziću (II-G) pripalo treće mjesto. U ženskoj konkurenciji, naše učenice ostvarile su takođe odlične rezultate: Nina Vuksanović (IV-D) osvojila je drugo mjesto, dok je Una Đukić (II-H) izborila treću poziciju. Kao nagradu za ostvarene rezultate, takmičari su dobili medalje, diplome, mogućnost da učestvuju u različitim kursevima, dok su prvoplasirani učenici u ženskoj i muškoj kategoriji nagrađeni sedmodnevnim boravko u Parizu.

Nadmetanje su ispratile profesorice francuskog jezika u Gimnaziji Žana Bojanić i Dragana Tasić u društvu direktorice Biljane Vučurović kojoj je ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije zahvalio na promociji francuske kulture u našoj zemlji radom na osnivanju dvojezičnog odjeljenja na francuskom jeziku. Ujedno, događaju su prisustvovali i predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović i Katarina Bulatović.