Стуб одбране, лидер екипе, млада талентована фудбалерка, стамена и поуздана  централна дефанзивка која затвара све прилазе своме голу, а неријетко постиже одлучујуће голове то је Тања Малесија, матурантикиња 4-С3 наше школе која тренутно сања европске снове.

 

Пут од балона приватне фудбалске школе, преко Даниловграда, подгоричке Будућности“, па до историјског трансфера у женском фудбалу московског Динама“, дјелује као бајка, посебно ако сањаш с осам година и желиш да се бавиш женским фудбалом у Црној Гори. Тања нам је показала да се снови могу остварити. Уз одрицање, напоран рад, упорност, јаку вољу, добру енергију и широки осмијех све је могуће!

 

Имала је Тања од кога да учи о фудбалу. Уз покојног оца, фудбалског тренера, начинила је прве фудбалске кораке, показала да и дјевојкама добро стоје копачке, да и оне вјешто жонглирају лопту. Одлучна да успије, вриједно је тренирала и напредовала до репрезентативног дреса. То је сан свакога спортисте, велика обавеза, али и част да представља своју земљу. Уписали су Тањино име у своје биљежнице бројни фудбалски агенти док је предводила репрезентацију широм Европе. Уз скромне коментаре да увијек може боље, Тања се срећна враћала својој Подгорици, породици, пријатељима, својој Гимназији. На дресу број 5, у дневнику оцјене 5. Обавезе и напорни тренинзи нису засметали Тањи да одговори гимназијским захтјевима и уз свесрдну помоћ својих професора стекне одлично образовање, те јој с поносом и посебном емоцијом, уз све заслужене  епитете, додајемо НАША!

 Дошло је вријеме да се сањају велики снови, далеко од своје домовине, гдје ће Тања наставити да представља не само себе, већ и своју породицу, школу, своју државу. Знамо да нас неће изневјерити и да ћемо наставити да се дичимо њеним успјесима, убијеђени да ће бити сјајан примјер будућим младим фудбалеркама.

Директорица Биљана Вучуровић, помоћница директорице Јелена Дакић, представница Педагошко-психолошке службе Тамара Тањевић и разредни старјешина Ана Раичевић поздравиле су се с нашом ученицом и пожељеле јој добро здравље, пуно голова, дугу и успјешну клупску и репрезентативну каријеру, уз поруку да се боје једног тима никада неће промијенити јер једном гимназијалацзаувијек гимназијалац.

Са срећом!