U svečanoj sali danas se odabrana grupa talentovanih maturanata, na čelu s prof. Marijom Kovačević, predstavila s novom varijantom skeča pod nazivom „Savremena porodica s osvrtom na tradicionalnu”, kojim su na šaljiv način skrenuli pažnju na tradicionalna i istorijska obilježja Crne Gore, kao i na vrijednosti koje ona nose sa sobom. Cilj aktivnosti je  prikazivanje  moralnih  i duhovnih vrijednosti neophodnih za razvijanje ličnosti pojedinca u porodici. Naši učenici su dvodjelnom izvedbom pokušali dočarati ambijente tradicionalne i savremene porodice i njihove različitosti.

U prvom skeču prikazane su etičke vrijednosti crnogorskog društva, struktura moći i ugleda u staroj patrijarhalnoj porodici. U drugom skeču prikazan je osvrt na negativne strane savremene porodice, krizu braka i otuđenost, koja je nastala kao posljedica dinamičnog razvoja društva i brzog životnog tempa.

Scenario je pisala Anastasija Brajović, a uloge su tumačili: Ognjen Sekulić, Anastasija Brajović, Jakša Drecun, Anja Spaić, Marija Tošković, Tadija Jovović, Đorđe Mugoša i Pavle Korać, kojima su pomogli statisti: Lazar Jovović, Ivan Bulatović, Matija Kasalica i David Todorović. Program je vodila Jelena Radulović.