Gimnazija „Slobodan Škerović” potpisala je 2018. godine sporazum o partnerstvu sa belgijskom školom „Sint-Paulus school” − kampus Hemelvaart iz Waregema. Sporazum podrazumijeva zbližavanje kroz sličnosti i razlike u različitim oblastima, upoznavanje druge kulture i običaja i spoznaju vještina interkulturalne komunikacije.

U okviru pomenute saradnje, kroz program razmjene učenika, školske 2023/2024. godine biće organizovana posjeta učenika iz Belgije učenicima naše škole, ali i uzvratna posjeta naših učenika u aprilu 2024. godine.

Naši učenici će u februaru 2024. godine ugostiti učenike belgijske škole i učestvovati u brojnim planiranim zajedničkim aktivnostima. Belgijski učenici biće smješteni kod naših učenika, a onda  po istom principu naši učenici kod njih.

Poštovani učenici, ukoliko ste zainteresovani da budete dio interkulturalne razmjene, treba da se prijavite na mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., najkasnije do 30. oktobra 2023. godine – potrebno je da pošaljete motivaciono pismo i popunite formular, koji možete preuzeti sa sajta škole ili Facebook stranice.

Napominjemo da će pri izboru učenika koji će učestvovati u programu razmjene prednost imati učenici:

  •      koji u školskoj 2023/2024. godine pohađaju prvi i drugi razred,
  •      koji su prethodni razred završili s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom i primjernim vladanjem,
  •      koji izučavaju francuski jezik,  
  •      koji imaju visoku ocjenu iz engleskog jezika,
  •      koji su angažovani u školskim i vannastavnim aktivnostima,
  •      koji su učestvovali na raznim školskim takmičenjima,
  •      koji se ističu u timskom radu.

Prijavni formular je prikazan ovdje FORMULAR