Budući da je Gimnazija odabrana među 20 najbolje rangiranih učesnika u projektu „Implementacija ključnih kompetencija u obrazovni sistem Crne Gore”, predstavnici Zavoda za školstvo i Centra za stručno obrazovanje posjetili su našu školu u ponedjeljak, 20. septembra, te tom prilikom organizovali i stručnu radionicu o implementaciji ključnih kompetencija u radu s učenicima u školskoj 2021/2O22. godini.

Opšti cilj radionice je bio da se nastavi s daljom primjenom aktivnosti za razvoj ključnih kompetencija učenika na nivou jednog ili više razreda, kao i na nivou škole. Specifični ciljevi su podrazumijevali predstavljanje dijela GPPŠ-a i implementiranje aktivnosti u vezi sa ključnim kompetencijama u nastavi, vannastavnim i/ili vanškolskim aktivnostima u školskoj 2020/2021. godini, sprovođenje  evaluacije dosadašnje implementacije aktivnosti za unapređenja ključnih kompetencija učenika, kao i izrada akcionog plana za dalji razvoj ključnih kompetencija na nivou škole u školskoj 2021/2022. godini.

U sklopu radionice bila je predstavljena i prezentacija sprovedenih aktivnosti u projektu „Integracija ključnih kompetencija u obrazovni sistem Crne Gore” u prošloj školskoj godini.