U srijedu, 18. aprila, u 13 sati, u biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović“ održana je promocija CD-a „Poljem se vija“. Ova „pjesmarica” poklon je zaposlenih i učenika Gimnazije „Slobodan Škerović” drugarima i kolegama Resursnog centra „Podgorica”.

O ovom zanimljivom i kreativnom, a prije svega humanom projektu govorili su: direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ Zoja Bojanić – Lalović, direktorica JU Resursni centar Mirjana Popović, profesorica Sonja Šaković, profesorica Resursnog centra Marijana Antonijević i njen učenik Ranko Magovčević, koji je i odrecitovao Matoševu pjesmu „Jesenje veče”. Medijatorka je bila Sanja Marjanović.

Svoj doprinos u izradi „Pjesmaricu” dali su:

Sonja Šaković, profesorica književnosti i jezika, koja je napravila odabir poezije i dramatizaciju tekstova, a u saradnji s Preduzetničkim klubom i profesoricom Aleksandrinom Vujačić i izbor muzičke podloge.

Mladen Janković, profesor matematike, koji je zajedno s Nikolom Igićem i Balšom Božovićem, članovima Informatičke sekcije, dao tehničku podršku.

Stihove su govorili učenic:i Todor Mitrović, Lara Dragović, Anastasija Brajović, Hana Rastoder, Ana Bojanić, Nikolina Petričević, Kristina Janković, Anđela Marković, Marija Dašić, Đorđina Terzić, Anđela Olujić, Jana Radunović, Ognjen Sekulić, Sara Savković, Tijana Matović, Ksenija Vujisić, Ema Bahtjarević i Olga Mirković, kao i Marko Spaić, profesor jezika i književnosti.

Vokalnu podršku dale su Darija Šćepanović, profesorica muzike i učenica Hana Rastoder.