U želji da učenicima 9. razreda olakšamo izbor srednje škole i pružimo adekvatne informacije, u ponedjeljak, 10. maja 2021. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, organizovane su prezentacije „Gimnazija – moj izbor“.

Predstavljanje Gimnazije otvorila je direktorica Zoja Bojanić-Lalović, koja je prisutne upoznala s istorijatom i značajem naše ustanove, te najznačajnijim segmentima rada Gimnazije i mogućnostima koje ona pruža, ali i odgovarala na pitanja učenika kako bi im razriješila određene dileme.

U drugom dijelu, kroz razgovor s profesorima i učenicima svih obrazovnih profila (opšte gimnazije i specijalističkih odjeljenja), organzovana je panel diskusija u okviru koje smo predstavili program opšte gimnazije i specijalističkog dvojezičnog i sportskog  odjeljenja, kao i programe za matematičku i filološku gimnaziju. Ovo je bila prilika i da čujemo iskustva učenika: kako izgleda biti gimnazijalac, odnosno gimnazijalka, ali i koje mogućnosti pruža školovanje u Gimnaziji „Slobodan Škerović“. Govorili smo i o brojnim vannastavnim i ostalim aktivnostima, projektima, programima razmjene i stipendijama za koje naši učenici apliciraju. 

Gosti na panel diskusijama bili su profesori opšte gimnazije Sanja Ognjanović i Radoman Čečović i učenice Irina Jokić III-A i Magdalena Ostojić IV-G; profesori specijalističkih odjeljenja: dvojezičnih odjeljenja opšte gimnazije – Jelena Lučić i Igor Radulović i učenici Božana Đurišić II-E1 i Relja Savić III-E2; sportskih odjeljenja opšte gimnazije – Ivan Terzić i Nenad Knežević i učenici Ognjen Otašević III-S2, Jelena Vukčević i Katarina Džeferović IV-S1; filološke gimnazije – Sanja Bogojević i Tanja Bojić i učenice Natalija Zečević II-F i Ena Begović III-F, i matematičke gimnazije – Ivona Adžić i Aleksandrina Vujačić i učenici Luka Ristanović, Eva Zečević i Katarina Šljukić II-M. Panel diskusiju osmislila je i vodila je pedagogica Vanja Rakočević, koja je ujedno predstavila i uslove upisa i, u saradnji s nastavnicima, specifičnosti pojedinih programa.

Na kraju, učenici, njihovi roditelji i nastavnici iskorstili su mogućnost da uz vođstvo članica Volonterskog kluba obiđu Gimnaziju, odnosno kabinete i učionice, fiskulturnu salu i biblioteku, ostale značajne službe i prostorije, odnosno gimnazijske sadžaje. 

Ovo je bila značajna prilika za sve učenike 9. razreda osnovnih škola, njihove roditelje i nastavnike da posjete Gimnaziju „Slobodan Škerović“ i lično se uvjere u izvanredne kapacitete naše škole, koji se odnose i na nastavnički kadar i na opremljenost najsavremenijim didaktičkim sredstvima.

 

GIMNAZIJA − VAŠ IZBOR U želji da učenicima 9. razreda olakšamo izbor srednje škole i pružimo adekvatne...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Wednesday, 12 May 2021