Представница Канцеларије за превенцију болести зависности Марија Зоговић и представница Јавне установе за смјештај, рехабилитацију и ресоцијализацију корисника психоактивних супстанци, социјална радница Аида Керовић, 27. 2. 2024. године, одржале су  предавање на тему Психоактивне супстанце.

Предавање је одржано за ученике првог разреда у оквиру наставе из предмета Здрави стилови живота.

Ова предавања реализују се неколико година заредом, с циљем да се ученици упознају с болестима зависности, разлозима конзумирања психоактивних супстанци и њиховим штетним посљедицама.

Кроз интерактивно предавање ученици су могли да поставе питања и упознају се с најчешћим заблудама када је у питању коришћење психоактивних супстанци.

 „Најбољи начин да не уђете у свијет зависности је да никад и ни под каквим околностима не пробате наркотике, нема лаких и тешких дрога. Улазак у свијет наркотика често може бити наиван и без свијести о посљедицама, а излазак из овог проблема је дуготрајан и мукотрпан процес“, закључак је с предавања.

Предавање су организовали професори: Мирјана Вујошевић, Јулијана Поповић, Дијана Јанковић, Владимир Прентић и Марко Рајковић, као и психолошкиња Бојана Терзић.