Kroz rad u dvije smjene, sa velikim brojem učenika i profesora, prvi klasifikacioni period protekao je mirno, u skladu sa svim preporukama Instituta za javno zdravlje, i to bez velikog broja oboljelih od kovida-19. Posebno nas raduje činjenica da je Gimnazija Slobodan Škerović odgovornim odnosom uspjela da zadrži nizak nivo obolijevanja od kovida-19. I pored činjenice da je bio dug period izmijenjenog vaspitno-obrazovnog rada, sada funkcionišemo sa punim fondom časova i odjeljenjima koja su nedjeljiva.



Doprinos takvim prilikama dali su svi u Gimnaziji – i zaposleni i učenici. U slučaju kontakta sa kovid pozitivnom osobom ili potvrđene infekcije, učenici su išli u izolaciju, u istom slučaju su uradili i profesori, za koje je obezbijeđena stručna zamjena kako bi se nastavni proces odvijao neometano.

Škola apeluje na sve koji učestvuju u vaspitno-obrazovnom procesu da se i u budućnosti, kao i do sada, pridržavaju propisanih mjera i na taj način daju lični doprinos borbi za suzbijanje epidemije.